• 13

Arheolozi u čudu: U grobu Nataše, sahranjene pre 2.000 godina, nađeno nešto što liči na ajfon (FOTO)

Grob žene koju su arheolozi nazvali Nataša pronađen je tokom leta isušen orgomni veštački rezervoar u Sibiru

  • 13

Iz groba mlade žene na misterioznom nalazištu u Sibiru, nazvanom "Ruska Atlantida", iskopan je neobičan predmet koji prema nekima liči današnjim pametnim telefonima.

Grob žene koju su arheolozi nazvali Nataša pronađen je tokom leta isušen orgomni veštački rezervoar u Sibiru. Potiče iz drevnog carstva Ksiognu, ogromne nacije nomada koji su vladali područjem od 3. veka pre Hrista do kraja 1. veka pre nove ere, piše "San".

Arheolosko nalaziste, kais, ajfon

Foto: IHMC RAS/Pavel Leus

Predmet za koji se procenjuje da je star 2.137 godina napravljen je od crnog dragog kamena iz grupe lignita s detaljima od poludragog kamenja, a mnogima izgleda poput "ajfona", prenosi "Index.hr".

Radi se zapravo o ukrasnoj kopči za kaiš. Arheolog Pavel Leus kaže da je reč o drevnom blagu koje su uspeli da datiraju jer je jedino Natašin pojas bio ukrašen kineskim novčićima.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Krešo Pavlek

    digitalna kopča sa LEDicama u boji!??

  • Зоран

    Археолози уопште нису били у чуду јер сигурно нису будале да би помислили да је то било шта друго осим оно што јесте, копча, а поготово да су у гробу старом више од 2000 година пронашли Ајфон или били који други памети телефон.

  • marko

    Nije Natasa nego Tijana ajfon 😂

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima