Arheolozi u čudu: U grobu Nataše, sahranjene pre 2.000 godina, nađeno nešto što liči na ajfon (FOTO)

Grob žene koju su arheolozi nazvali Nataša pronađen je tokom leta isušen orgomni veštački rezervoar u Sibiru

  • 13
Arheolosko nalaziste, kais, ajfon

Foto: IHMC RAS/Pavel Leus

Iz groba mlade žene na misterioznom nalazištu u Sibiru, nazvanom "Ruska Atlantida", iskopan je neobičan predmet koji prema nekima liči današnjim pametnim telefonima.

Grob žene koju su arheolozi nazvali Nataša pronađen je tokom leta isušen orgomni veštački rezervoar u Sibiru. Potiče iz drevnog carstva Ksiognu, ogromne nacije nomada koji su vladali područjem od 3. veka pre Hrista do kraja 1. veka pre nove ere, piše "San".

Arheolosko nalaziste, kais, ajfon

Foto: IHMC RAS/Pavel Leus

Predmet za koji se procenjuje da je star 2.137 godina napravljen je od crnog dragog kamena iz grupe lignita s detaljima od poludragog kamenja, a mnogima izgleda poput "ajfona", prenosi "Index.hr".

Radi se zapravo o ukrasnoj kopči za kaiš. Arheolog Pavel Leus kaže da je reč o drevnom blagu koje su uspeli da datiraju jer je jedino Natašin pojas bio ukrašen kineskim novčićima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Predator

    9. septembar 2019 | 12:35

    To je dokaz nekada napredne tehnologije verovatno možda je stvarno došlo do potopa nekog pa se tehnologija uništila ma sa nešto bi i ostalo ali i ako jeste verovatno bi završilo kod amerikanaca ili engleza jer ruši teoriju da su nekad ljudi bili majmuni i glupi a vamo gradili nešto što danas ne može da se napravi ili bi bilo jako skupo tipa piramide itd...

  • marko

    9. septembar 2019 | 16:26

    Nije Natasa nego Tijana ajfon 😂

  • Зоран

    9. septembar 2019 | 16:32

    Археолози уопште нису били у чуду јер сигурно нису будале да би помислили да је то било шта друго осим оно што јесте, копча, а поготово да су у гробу старом више од 2000 година пронашли Ајфон или били који други памети телефон.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA