Huliganu kriv bik: Čuvena statua na Vol Stritu oštećena, napadač psovao Trampa (FOTO)

Poput drugih atrakcija u svetu i uz bika je vezana legenda pa tako turistički vodiči sugerišu posetiocima da protljaju bikov nos, rogove i testise za sreću

  • 3
Vol Strit, bik Foto: Tanjug/AP Photo/Craig Ruttle

Muškarac iz Teksasa oštetio je bronzanu skulpturu bika, simbol snage i optimizma njujorške finansijske četvrti. On je oštetio jedan od rogova pri čemu je psovao američkog predsednika, preneli su mediji.

- J**i se, Donalde Trampe - vikao je Tevon Varlak iz Dalasa tokom napada, ispričao je beskućnik koji je pratio ovaj čin vandalizma.

Drugi očevidac ispričao je da je napadač koristio metalni predmet mlateći po bikovom rogu.

"Charging Bull" (skulptura bika koji se sprema za napad), jedna je od turistički najfotografisanijih skulptura, a od 2017. pred njom izazovno stoji takođe pronzana skulptura "neustrašive devojčice", koja je postavljena kao simbol snage žena.

Poput drugih atrakcija u svetu i uz bika je vezana legenda pa tako turistički vodiči sugerišu posetiocima da protljaju bikov nos, rogove i testise za sreću.

Kip bika svakog pojedinca nadahnjuje da ne posustaje u teškim vremenima i da nastavi optimistično da gleda u budućnost.

Autor skulpture, sicilijanski umetnik Arturo Di Modika, dopremio je svoje delo kamionom te ga iskrcao bez dopuštanja ispred njujorške berze, 1989. godine kao zahvalnost Americi što ga je primila 1970. kada je doputovao bez prebijenog dolara u džepu i omogućila mu da izgradi karijeru uspešnog vajara.

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA