≫ 

Pustila je balon u sećanje na preminulog oca, ali nije ni sanjala gde će stići: Prešao čak 1.700 km

Balon je prešao preko mora i kopna i stigao do Poljske

  • 0
Balon Poljska Engleska

Foto: Tanjug/AP

Nikola Bouler pustila je helijumski balon u vazduh iznad Birmigema, u Velikoj Britaniji, da bi obeležila godišnjicu smrti njenog oca, a balon je, potpuno neočekivano, prešao čak 1.700 kilometara.

Pošto je prelazio iznad mora i kopna, balon je dospeo u Poljsku, gde ga je u selu Troskov, na severoistoku zemlje, u blizini svog doma pronašao zemljoradnik Radoslav Gač, prenosi AP.

- Ponekada pogledam u nebo i ''razgovaram'' sa svojim tatom. Tako sam umislila da će i balon odleteti do njega. Moj tata nije mnogo putovao, a ovaj balon, koji je prilično daleko leteo, značio bi mu puno. Smejao bi se ovome, sigurno - kaže Nikola Bouler.

Balon Poljska Engleska

Foto: Tanjug/AP

Bouler i njen suprug su 2. septembra pustili više manjih, helijumskih balona u vazduh s jednim posebnim, zvezdastim balonom, na kojem piše "Zauvek otišao, ali nikada zaboravljeni tata / Derek, 26. april 1950 - 2. septembar 2018." Sa druge strane balona uz svoj broj telefona ostavila je i poruku: "Molim vas, napišite mi dokle je putovanje mog tate stiglo. Nikola."

- Osećao sam se pomalo tužno i pomalo srećno što se ćerka seća svog oca, i na godišnjicu njegove smrti radi nešto ovakvo - izjavio je Gač. Nikola je dodala da je broj mobilnog telefona sa kojeg je dobila poruku morala da pronađe na Guglu i da je zaključila da je Gač, zaista, iz Poljske.

- Pomislila sam da se neko šali sa mnom - istakla je Nikola i dodala da nije mogla da veruje da balon može toliko daleko da odleti.

VIDEO: Izreka "naduvan da hoće da pukne" ima novo značenje... bukvalno

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA