• 7

Seks kao nesreća na radu: Muž spavao sa neznankom na službenom putu, firma platila odštetu porodici

Sud u Parizu presudio je da je njegova smrt bila nesreća na radu, pa je kompanija dužna da isplati odštetu porodici preminulog

  • 7

Sud u Parizu presudio je da je kompanija dužna da isplati odštetu porodici svog radnika koji je na službenom putu u hotelskoj sobi preminuo, posle seksa sa neznankom i da je to nesreća na radu.

Poslodavac je odgovoran za svaku nesreću koja se dogodi na poslovnom putu, zaključio je sud u Parizu, pa tako i za infarkt koji se dogodi tokom usputnog seksualnog odnosa u hotelskoj sobi sa neznankom.

Upravo je takav slučaj Ksavijera X, koji je bio zaposlen u francuskoj kompaniji TSO koja se bavi gradnjom i održavanjem železničkih pruga.

Ljubav, seks, par, ljubav

Kako su objasnili, seks je normalna prirodna aktivnost i zato firma mora da plati Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

Sud u Parizu presudio je da je njegova smrt bila nesreća na radu, pa je kompanija dužna da isplati odštetu porodici preminulog Ksavijera.

Kompanija se na sudu držala argumenta da njihov zaposleni u hotelskoj sobi s neimenovanom gošćom nije obavljao svoj posao, već se bavio vanbračnim seksualnim odnosom s neznankom.

Taj nesrećni smrtni slučaj dogodio se 2013. u centralnoj Francuskoj dok je Ksavijer X. bio na poslovnom putu, prenosi BBC.

Nakon srčanog udara u hotelskoj sobi muškarac je preminuo, a zdravstveno osiguranje je zaključilo da se radi o nesreći na radnom mestu.

Kako su objasnili, seksualna aktivnost normalan je deo životnih aktivnosti, "baš kao što je to tuširanje ili prehrana". Sud u Parizu složio se s tim mišljenjem.

(Telegraf.rs/Fonet)

Komentari

  • Dragan

    Naravno da Sud nije bio u pravu ali je Kompanija imala lošeg advokata. Naime po zakonu Kompanija nije dužna da isplati odštetu za nesreću na radu ukoliko zaposleni nije koristio HTZ opremu. Znači da je to onda njegova krivica. Naravno bilo je lako dokazati da dotični nije imao šlem, rukavice i radnu obuću tokom seksa!

  • Leo

    Upravu su, radio je. Nije lako zuzati 20-tak minuta. 😉😂

  • Dusan

    Ja volim službena putovanja...To je uživanje sa koleginicama:)

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima