Šaman krenuo pešice iz Sibira u Moskvu kako bi isterao đavola iz Putina: Uhapsila ga policija

Aleksander Gabišev krenuo je u martu pešice kroz najveću zemlju sveta i planirao je da 2021. stigne u Moskvu

  • 1
Šaman

Printskrin: Youtube/Russia Today

Sibirskog šamana, koji je pešice krenuo na dug put do Moskve kako bi isterao đavola iz predsednika Vladimira Putina, uhapsila je ruska policija.

Policija Burjatije, ruske republike u istočnom Sibiru, objavila je da je u noći između srede i četvrtka uhapsila šamana Aleksandra Gabiševa na auto-putu blizu Bajkalskog jezera. Vraćen je u rodnu Jakutiju, gde ga traže zbog počinjenog zločina, dodala je policija.

Aleksander Gabišev krenuo je u martu pešice kroz najveću zemlju sveta i planirao je 2021. stići u Moskvu. Želja mu je bila da kad jednom dođe u glavni grad istera đavola iz Putina.

Poslednjih nedelja na putovanju dugom 5.000 km između Jakutska i Moskve pridružila mu se malena grupa sledbenika, uverenih ili zabavljenih njegovim izjavama o ruskom predsedniku. O šamanu je snimljeno nekoliko reportaža objavljenih na ruskim državnim kanalima pa je imao problema s lokalnim vlastima.

Aleksej Navaljni, glavni protivnik Kremlja, šalio se poslednjih dana s reakcijom vlasti.

- Putin se boji, drhti i viče "Moj bože, spasi me tog šamana, što ako stvarno iz mene istera đavola?" - rekao je on.

U avgustu je dolazak šamana u Ulan-Ude, glavni grad Burjatije, izazvao nemire. Drugi šamani zabranili su mu ulazak u grad, a nekoliko njegovih sledbenika je uhapšeno.

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA