Krater na Marsu nazvan po jednom mestu u Republici Srpskoj

Na krater bi sledeće godine trebalo da sleti jedan rover

  • 7
mars, planeta Foto: Pixabay.com

Ambasador SAD u BiH Erik Nelson uručio je načelniku opštine "Jezero" Snežani Ružičić pismo američke agencije NASA kojim je potvrđeno da je krater na Marsu, na koji bi sledeće godine trebalo da sleti jedan rover, dobio naziv po toj opštini u Republici Srpskoj.

- Uručio sam pismo iz NASA u kojem se navodi da je ova lokalna zajednica zbog svog imena direktno povezana sa planetom Mars. To je krater na kojem će naredne godine sleteti jedan rover - rekao je Nelson.

On je istakao da mu je drago što je danas u Jezeru i dodao da su iz američke Ambasade na proslavi Dana nezavisnosti u Sarajevu obelodanili da se jedan krater na Marsu zove po ovoj lokalnoj zajednici, prenose "Nezavisne".

Nelson je dodao da se nada da će ova veza sa Marsom u budućnosti doprineti da deca i studenti shvate koliko su za njihovo buduće obrazovanje značajni nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika.

Ružičić je izrazila zadovoljstvo što je "Jezero" danas centar ovakvog važnog događaja i što je upravo toj opštini, među više od 80 predloga, pripala čast da se po njoj nazove krater na Marsu.

Ona je izrazila uverenje da je ovo početak velikih projekata i da će u ovom mestu možda u budućnosti biti osnovan mali naučni centar NASA, gde će studenti moći da se upoznaju sa radom te agencije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • DARKO 100%

    23. septembar 2019 | 21:44

    Kako vas loze ,krater na marsu a vi rupa na balkanu,budite svesni svog postojanja i vrednosti da znate i mozete prepoznati kad je istina a kad laz

  • Buki

    24. septembar 2019 | 00:26

    A sta kaze Dodik, sta kaze?

  • ..

    23. septembar 2019 | 23:56

    Evo cist dokaz kako se mazu oci jednom narodu. Veze ovo nema sa Jezerom iz RS nego su ambasodri odvazno iskorisili naziv kako bi se dodvorili ili ti plasirali laznjak. Jezero je naziv zbog dubine i oblika dobilo tj taj krater naziv, a to sto se poklopoilo sa imenom gradica u RS veze sa mozgom nema, al cist dokaz banalan kako se manipulise kroz vesti i novine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA