Zbog ovog zadatka dečak je dobio nula poena, društvene mreže gore: "Učiteljice, sedi 1!"

Mališan je pogrešno protumačio šta se od njega traži u zadatku.

  • 42
Zadatak iz matematike Foto: Twitter/Noceuse

Jedan osnovac sigurno se iznenadio kada su stigli rezultati pregledanog kontrolnog iz matematike. Njegova sestra objavila je na Tviteru jedan zadatak za koji je dečak dobio nula poena.

Naime, mališan je pogrešno protumačio šta se od njega traži u zadatku.

On je glasio: "Napiši rečima sledeće brojeve". Stajali su brojevi 12, 19, 58 i 60, a iza njih prazna polja.

Dečak je mislio da se radi o brojevima koji dolaze posle ponuđenih na početku zadataka, pa je tako iza 12 napisao trinaest, iza 19 - dvadeset...

Iako to zapravo i nije greška, učiteljica nije baš lepo prihvatila ovo razmišljanje, pa je zbog toga danas na meti komentara na društvenim mrežama.

- E to je tragedija, kad moraš da sputavaš inteligentno dete - glasi jedan.

Drugi su uočili da postoji greška i prilikom samog pisanja zadataka.

- Jedinica onome ko je sastavio test. Pravilno bi bilo: Napiši SLOVIMA - navode tviteraši.

- Trebalo je ovde da dobije 3 poena, za pažljivo čitanje zadataka i nepisanje po automatiizmu. A učiteljici: Sedi 1! - glasi još jedan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Buda

    26. septembar 2019 | 21:36

    Apsolutno je zasluzio 0...ne znam sta vam nije jasno... lepo pise sledece brojeve : (dvotacka) i navedeno lepo koji su ti brojevi, nije stavljen zarez pored tih brojeva pa da nastavi niz.... Nije ni cudo sto se to desilo i sto nam deca postaju sve gluplja i gluplja, jer umesto glave, olovaka i gumice koriste smart telefone na casovima i tablete.... Pogledajte taj rukopis, u moje vreme bi se zbog takvog rukopisa ostajalo na dopunskim casovima da se vezba rukopis... Da je takvih uciteljica vise mozba bi nam deca i bila obrazovana... Ali ce verovatno biti smenjena jer ce necija mamica ili tatica umesati... Proklet bio ovaj sistem!!! Nepismenjaci sto komentarisete vratite se u osnovnu skolu, naucite dobro gradivo jer nekada i pametni telefon moze da zakaze

  • Nadja

    25. septembar 2019 | 23:53

    Pa valjda treba navedene brojeve,a ne sledece! Bravo dete 5+

  • Dika

    26. septembar 2019 | 07:42

    Dete je pametnije od onoga koji je smislio ovu "mudrost".Možda autor zna matematiku, ali mu nedostaje pismenost.Nulu zaslužuje učiteljica zbog nedostatka pedagoškog pristupa malom biću zvanom, DETE!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA