Tesla je super, ali je nezgodno kad da ga ne napunite: Ovaj policajac je to shvatio tokom potere

Begunca nije ispuštao iz vida, pa je zamolio nekog od svojih kolega da preuzme vođstvo potere. Ali, pre nego što su se zamenili, policajci su morali da odustanu od potere

  • 1

Domet električnih vozila zna da bude problem, a policajcu Džesiju Hartmanu iz Fremonta u Kaliforniji, umalo je postao ogroman problem. Naime, kada je krenuo u poteru za osumnjičenim sa svojim policijskim vozilom Tesla Model S, ubrzo je shvatio da ima tek desetak kilometara dometa. Međutim, policija nije u ovom slučaju okrivila Teslu i tehnologiju, već ljudsku grešku.

Hartman je ispričao za lokalne medije da je potera počela u gradu Fremontu gde se, pomalo ironično, nalazi Teslino sedište i njihova glavna fabrika.

Policajac je bez problema s Teslom postigao brzinu od preko 200 kilometara na sat dok je lovio begunca u nepoznatom vozilu. Situacija je postala problematična kada je Tesla poslala obaveštenje da će uskoro da nestane dometa.

- Imam još 10 kilometara dometa u Tesli, stoga će mi pobeći za koju sekundu - rekao je kolegama preko voki-tokija.

Begunca nije ispuštao iz vida, pa je zamolio nekog od svojih kolega da preuzme vođstvo potere. Ali, pre nego što su se zamenili, policajci su morali da odustanu od potere. Budući da je begunac vozio po zaustavnoj traci i gubio kontrolu nad vozilom. Uspeo je da im pobegne jer nisu mogli da ga prate, ali pronašli su njegovo vozilo par sati kasnije.

Hartman je za lokalne vesti ispričao da mu je nestalo dometa jer je neko od njegovih kolega zaboravio da napuni Teslu. Tih desetak kilometara dometa nije bilo dovoljno za povratak do stanice, pa je Harman Teslu morao da puni na jednom od punjača uz autoput. Iz policije su takođe istakli da je Model S jedan od boljih modela u njihovoj floti, te da svoj posao rade odlično. Na kraju 11-satne smene, ako ih redovno punite preko noći, policiji ostane još 50-60 odsto maksimalnog dometa.

(Telegraf.rs/Telegraf.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Cika Velja

    30. septembar 2019 | 23:30

    Kako mu je nestalo dometa,tako mu je i goriva moglo nestati,i opet se svede na ljudsku gresku ili pogresnu procenu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA