Otrovna zmija vrebala braću, a onda je uleteo njihov pitbul u borbu. Dao je svoj život za njih

Zevsa je otrovni gmizavac ujeo četiri puta nakon što je istrčao pred braću Orlija i Oriona ispred njihovog doma

  • 5
Pas pit bul Foto: Facebook/Georgina Richardson

Osmomesečni pitbul umro je u pokušaju da spasi decu svojih vlasnika od zmijeZevsa je otrovni gmizavac ujeo četiri puta nakon što je istrčao pred braću Orlija i Oriona ispred njihovog doma. Braća nisu ni slutila da im se približava zmija dok je verni pas skočio ispred njih kako bi ih spasio.

Porodica je odmah svog ljubimca prevezla veterinaru, ali je umro je sledećeg dana. Tata Geri Ričardson iz okruga Sumter na Floridi, rekao je za američke medije da je Zevs bio najodani pas kog je poznavao i dodao da njemu duguje živote svojih sinova.

Gari se prisetio incidenta koji se dogodio prošlog ponedeljak oko 6.15. Kaže da je Zevs ležao kad je odjednom "izbečio oči".

- Odjednom, počeo je da napada zmiju koja je bila blizu mog sina - rekao je i dodao da je bacao okolo pri čemu ga je ugrizla četiri puta.

Kad je podigao glavu koja je počela da otiče, pored psa se videlo beživotno telo koralne zmije. Gari je rekao da je to bilo "traumatično" iskustvo jer je znao da njihov voljeni kućni ljubimac umire. Mama Georgina odvela je ljubimca odmah kod veterenira, ali je nažalost Zevs sledećeg jutra preminuo.

- Slomljeni smo u ovom trenutku. Dao je svoj život kako bi zaštitio naše sinove. Zauvek sam mu zahvalna - rekla je Georgina.

Uprkos često lošoj reputaciji, Geri kaže da su pit bulovi „najodaniji psi koje zna“ i da je imao razne ljubimce u životu. Georgina je dodala da ako pokazuju loše ponašanje, to je „verovatno jer ih nisu tretirali dobro“.

Porodica je otvorila i GoFundMe stranicu kako bi pokrila velike troškove veterinara i već su prikupili skoro dvostruko više od traženog iznosa.

Video: Vrc vrc... Ovaj pit bul najslađe na svetu silazi niz stepenice

(Telegraf.rs/Krstarica)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Danijel

    1. oktobar 2019 | 12:45

    Ponašanje životinja je odraz ponašanja ljudi prema njima.

  • Ja

    1. oktobar 2019 | 12:25

    Gdje su sad Komentari? Gdje su oni koji podrzavaju trovanje Zivotinje?

  • Luna

    1. oktobar 2019 | 21:41

    Suze su mi krenule :( Volim zivotinje mnogo vise nego ljude! Jedina bezuslovna ljubav je ljubav psa prema svom vlasniku! Ko nema psa,ne moze da zna pravu istinu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA