≫ 

Megan tužila tabloid, Hari više ne želi da ćuti: "Izgubio sam majku, a ona postaje žrtva istih sila"

Tužbu finansira kraljevski par lično, a novac od tužbe će donirati dobrotvornoj organizaciji za borbu protiv nasilja

  • 2

Megan Markl, vojvotkinja od Saseksa, tužila je Mejl on Sandej, nedeljno izdanje Dejli Mejla, jer je bez dozvole objavio privatno pismo koje je poslala svom ocu. Na službenoj stranici kraljevskog para, princ Hari objavio je dugu izjavu u kojoj govori da je njegova supruga postala jedna od žrtava britanskih tabloida i da je to jako bolno za njihovu porodicu.

U saopštenju vojvode od Saseksa istaknuto je da su Megan i on bili prinuđeni na ovakav potez zbog "nemilosrdne propagande".

- Izgubio sam majku i sada gledam kako moja supruga postaje žrtva istih moćnih sila - napisao je Hari.

Princ je dodao kako više ne može da bude "tihi svedok njene patnje", prenosi Gardijan.

- Kao par, verujemo u slobodu medija, objektivnost i istinitost pri izveštavanju. Smatramo to temeljem demokratije, a trenutno u svetu, na svim nivoima, nikad nismo trebali odgovornije medije. Nažalost, moja supruga jedna je od poslednjih žrtava britanskog medija koji plaća kampanje protiv pojedinaca bez razmišljanja o posledicama. Bezobzirna kampanja eskalirala je protekle godine, tokom njene trudnoće i nakon nje - kaže princ Hari.

Megan Markl Foto: Tanjug/AP

On je uporedio tretman medija prema Megan sa izveštavanjem o njegovoj majci, princezi Dajani i dodao kako je njegov "najdublji strah da se istorija ponavlja".

Par je naglasio kako dosad nisu uspeli ispraviti greške i zablude koje nastaju o njima.

- Zbog toga to pokušavamo ispraviti legalnim putem, a proces traje već nekoliko meseci - kaže Hari.

Ponašanje medija prema Megan nazvao je maltretiranjem koje nije prihvatljivo ni na kojem nivou.

- Iako ovaj naš postupak nije siguran, pravi je. Video sam šta se događa kad se neko kog volim približava tački kad ih više ne tretiraju kao žive ljude - istakao je Hari.

Kraljevski par izašao je u javnost s optužbama kako bi ih ljudi podržali.

- Iako se ne čini da trebamo podršku, stvarno je želimo - zaključio je princ.

Princ Hari, Megan Markl Foto: Guliver/Toby Melville - Pool/Getty Images

Advokatska kancelarija Šilings, koja zastupa Megan Markl, podnela je tužbu protiv lista zbog kako se tvrdi, kampanje ovjavljivanja netačnih tekstova koji nanose štetu njenom ugledu.

Tužba je podneta pred Visokim sudom protiv nedeljnog lista i izdavačke kuće "Associated Newspapers", zbog zloupotrebe ličnih podataka, kršenja autorskih prava i Akta o zaštiti podataka iz 2018.

Tabloid još nije reagovao na tužbu.

Tužbu finansira kraljevski par lično, a novac od tužbe će donirati dobrotvornoj organizaciji za borbu protiv nasilja.

Gardijan podseća kako je Mejl on Sandej objavio nekoliko neprijatnih priča koje uključuju Meganinog oca Tomasa, uključujući i paparaco fotografije na kojima se vidi kako posećuje internet kafe kako bi pročitao o veridbi ćerke i princa.

Video: Princ Hari šetao po istim minskim poljima kao Dajana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • FANTOM

    2. oktobar 2019 | 10:55

    Bila ti stvarno dobra majka. Ajde da se ne lažemo. Bila krojačica pa neka princeza . Isto kao u bajci Pepeljuga, samo nismo čuli nastavak Pepeljuge. Koliko je imala dece i ko ih je odgajao dok se ona sa nekim od bogatih velikaša brutalno volela u carskim kočijama. Zaspao kočijaš i kočija otišla u ambis zajedno sa ljubavnim parom u zanosnom zagrljaju. Eto ti dokaz koliko vas je volela.

  • Srba

    2. oktobar 2019 | 10:46

    Uhh kakv li je tek dole ridj.. 🥵🥵

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA