Uginuo grbavi kit koji je viđen u Temzi kod Londona, verovatno ga udario brod

Kit dugačak osam metara, mlada ženka, u ponedeljak je primećena kako pliva Temzom, da bi u utorak bilo pronađeno njeno beživotno telo u plitkoj vodi ispod glavnog mosta u Grinhitu u Kentu

  • 1

Grbavog kita koji je uginuo, a pronađen je u Temzi istočno od Londona, verovatno je udario brod, izjavili su naučnici koji su obavili obdukciju.

Kit dugačak osam metara, mlada ženka, u ponedeljak je primećena kako pliva Temzom, da bi u utorak bilo pronađeno njeno beživotno telo u plitkoj vodi ispod glavnog mosta u Grinhitu u Kentu.

Naučnici iz Zoološkog društva londonskog programa istraživanja kitova (CSIP), koje je sprovelo detaljan obdukcijski pregled, rekli su da su pronašli veliku ranu na donjoj strani glave.

- Mišljenje tima je bilo da je povreda najverovatnije usledila nakon što je kit udario brod i smatra se da je to primarni uzrok smrti. Najverovatnije je kit udaren van Temze i kad je uočen da pliva Temzom početkom nedelje već je imao povrede", izjavio je Rob Devil, projektni menadžer CSIP.

Video: Ili se medvedima prijela kitovina ili su se odmarali sa morskim sisarima?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA