Ulica u kojoj vozovi prolaze nekoliko centimetara od kuća, a turisti rizikuju živote zbog selfija

Voz prolazi dva puta, a u to vreme sve se sklanja sa pruge

  • 3
Hanoi train Street

Foto: Profimedia

Železnička ulica u Hanoju je jedno od najfotografisanijih mesta u glavnom gradu Vijetnama. Ova popularna instagramska lokacija privlači veliki broj turista koji se žele slikati u toj uskoj ulici i po mogućnosti uhvatiti trenutak kada voz prolazi po šinama.

Reč je o zaista posebnom prizoru. Stanovništvo Hanoja koje živi između Le Duaha i ulice Kham Thin u starom delu gradu naviknuto je na skučeni prostor. Ne čudi stoga što u slobodno vreme postavljaju stolice i stolove preko pruge, niti što se deca igraju na prugama.

Hanoi train Street

Foto: Google Maps

Ali sve prepreke brzo se sklanjuju u 15.30 te u 19.30 sati kada voz prolazi ovim mestom. I dok su lokalci navikli na brzo izmicanje usled prolaska voza dva puta dnevno, turisti u tome nisu najveštiji. U želji da snime dobru fotografiju za Instagram često poziraju na samoj pruzi ispred voza što je veoma opasno.

Lokalne vlasti su nedavno postavile prepreke te zabranile turistima odlazak u železničku ulicu kao i snimanje bilo kakvog foto ili video sadržaja. Iako je ova zabrana uvedena zbog sigurnosnih razloga razočarala je brojne posetioce, ali i lokalne preduzetnike koji zarađuju zahvaljujući popularnosti tog opasnog mesta.

(Telegraf.rs/Punkufer.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • DARKO 100%

    18. oktobar 2019 | 21:35

    Sirotinjski kvart,ako mere svoju popularnost da zaradjuju na sirotinji onda sve uvraga neka ide,trebalo bi izmestiti tu sirotinju da nestrada ili pruzni saobracaj na drugom mestu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA