≫ 

Vlada Malte kupila je nekadašnju vilu kraljice Elizabete II: O ceni ne sme da se priča

Vila Guardamangia prodavala se od početka godine po ceni od 5,9 miliona evra. Maskat nije otkrio po kojoj ceni ju je malteška vlada kupila

  • 0
villa guardamangia Printskrin: Youtube/NETnews

Vlada Malte kupila je vilu u kojoj je živela princeza Elizabeta pre nego što je postala britanska kraljica, saopštio je premijer Malte Džozef Maskat.

Vila se nalazi na periferiji grada Valete i jedino je mesto van Velike Britanije koje je kraljica Elizabeta nazivala domom. Ona je tu živela od 1949. do 1951. kada je njen suprug, princ Filip bio stacioniran na Malti u Kraljevskoj mornarici.

Maskat smatra da bi vila mogla da postane vrlo popularna turistička atrakcija. Plan vlade je da je obnovi jer ju je nagrizao zub vremena I trenutno je veoma zapuštena. Zdanje se sastoji od šest spavaćih soba, tri kupatila, velike plesne dvorane i brojnih prostorija s pristupom velikom zajedničkom vrtu.

 
 
 
View this post on Instagram
#villaguardamancia #malta #doorA post shared by @ ingridcollington on

Vila Guardamangia prodavala se od početka godine po ceni od 5,9 miliona evra. Maskat nije otkrio po kojoj ceni ju je malteška vlada kupila.

Elizabeta II i njen suprug, vojvoda od Edinburga, poslednji put su vilu posetili 2015. godine za vreme poseta Malti. Kraljica je tada izjavila da joj je uvek posebno da dođe na Maltu jer se priseća srećnih dana koje je tu provela s Filipom nakon što su se venčali.

 
 
 
View this post on Instagram
#villaguardamangia #pieta #Malta #february132018A post shared by Michael Rhodes (@mig_rhodes) on

Video: Da li je ovo nešto najbliže raju što ste do sada videli?

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA