Moldavija uvela zanimljivu kaznu za pijane vozače - rad u mrtvačnici

Vozači koje policija uhvati pijane za volanom moraće da uđu u poseban program kako ne bi ostali bez vozačke dozvole

  • 2
Les, mrtvak, mrtvacnica, mtrav covek Foto-ilustracija: Shutterstock

Rad u mrtvačnici i u bolnicama ubuduće će biti kazna za vozače koje policija uhvati pijane za volanom u Moldaviji.

Ta zemlja je uvela novi program suzbijanja opšteg alkoholizma i vožnje u pijanom stanju, a vozači koje policija uhvati pijane za volanom moraće da uđu u poseban program kako ne bi ostali bez vozačke dozvole.

Program traje tri meseca, a sastoji se od 12 sastanaka tokom kojih osobe koje naprave saobraćajni prekršaj pomažu u bolničkim ustanovama pri lečenju pacijenata povređenih u saobraćajnim nesrećama, a predviđen je i rad u mrtvačnicama, prenosi Index.hr.

Prvi od tih programa počeo je nedavno u mrtvačnici u glavnom gradu Kišinjevu, gde je učestvovalo šest muškaraca osuđenih za vožnju pod uticajem alkohola, a oni su pomagali mrtvozorniku pri ispitanju leševa i učestvovali pri obdukcijama tako što su uklanjali unutrašnje organe.

- Ovo iskustvo podstaklo me je da više nikad ne sednem pijan za volan, ovo je bila dobra lekcija. Mislim da će mi smrad raspadajućeg ljudskog mesa zauvek ostati u nosnicama - rekao je jedan od polaznika programa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA