Pet stvari koje je u knjizi otkrila stilistkinja kraljice Elizabete

U knjizi je potvrdila da nosi kraljičine cipele kako bi ih razgazila

  • 1
Kraljica Elizabeta, govor, Parlament, Britain Politics Queen’s Speech Foto: Tanjug/AP

Jedna od najbližih saradnica britanske kraljice u novoj knjizi otkrila je neke od tajni "iza scene" o kraljičinom oblačenju.

Angela Keli je u knjizi "Druga strana novčića: Kraljica, stilistkinja i orman" ispričala kako izgleda biti kraljičina stilistkinja, ali i prijateljica.

Međutim, neobično je što je kraljica autorizovala knjigu.

- Kraljica je lično dala Angeli blagoslov da sa svetom podeli priču o njihovom odnosu - navodi se na početku knjige.

kraljica elizabeta II, velika britanija, poseta, muzej Foto: Tanjug/AP

Kraljici asistentkinja pomaže da razgazi cipele

Keli oblači kraljicu od 2002. godine.

U knjizi je potvrdila da nosi kraljičine cipele kako bi ih razgazila.

- Kraljica ima malo vremena za sebe i nema vremena da razgazi cipele, tako da je ovo ima smisla, naročito što nosimo isti broj - piše Keli.

Princ Hari, Megan Markl, kraljevsko venčanje, Foto: Tanjug/AP

Kraljica je tražila onu čuvenu scenu sa Džejms Bondom

Keli kaže da je kraljica samo pet minuta razmatrala ponudu da se pojavi u Džejms Bond sceni sa Danijelom Krejgom u ulozi Agenta 007.

- Bila je veoma oduševljena idejom i odmah je pristala. Pitala sam je želi li da ima ulogu u kojoj nešto kaže i odgovorila je 'naravno da moram nešto da kažem... Na kraju krajeva, on ipak dolazi da me spase. Onda sam je pitala šta bi više volela da mu kaže - 'dobro veče, Džejms' ili 'dobro veče, gospodine Bond' i izabrala je drugu verziju. Nekoliko minuta kasnije saopštila sam to reditelju koji umalo nije pao sa stolice kada sam mu rekla da kraljica samo zahtev da izgovori čuvenu Dobro veče, gospodine Bond rečenicu  - ističe Keli.

Kraljičin dolazak na Rojal Eskot nema veze sa konjima

Rojal Eskot su čuvene trke konja kojima uvek prisustvuje kraljica sa čitavom kraljevskom porodicom. Ovaj događaj u Britaniji uvek privuče veliku pažnju.

Međutim, konji i trka nisu jedini razlog za to, već i opklade na boju kraljičinog šešira.

Keli navodi da je čula za te opklade i tražila od kladionica da dogovore poslednji trenutak do kojeg je moguće kladiti se.

Čak je u palati ostavila niz šešira različitih boja, kako niko ne bi otkrio koji će kraljica nositi, dodaje.

- Sastala sam se sa vlasnikom Pedi Pauer kladionica i dogovorili smo se da klađenje na boju kraljičinog šešira bude zatvoreno u tačno određeno vreme kako niko ne bi varao - možda neko osvoji dosta novca - navela je ona.

Kraljica Elizabeta II, rođendan, Britain Trooping the Colour Foto: Tanjug/AP

Zagrljaj sa Mišel Obamom je bio "prirodan"

Kraljica se sa nekadašnjom prvom damom Sjedinjenih Država susrela 2009. godine.

Mediji su pisali da je kraljica zanemarila protokol jer su se Obama i ona zagrlila, ali Keli ističe da je to daleko od istine.

- Zapravo, kraljici je bilo prirodno da pokaže naklonost i poštovanje prema velikoj ženi, tu zaista ne postoji protokol koji se strogo mora poštovati. Kada se oseti bliskost i domaćin posete pomogne kraljici da se popne uz stepenice, onda je zaista reč o ljudskoj dobroti i to je nešto što će kraljica uvek toplo dočekati - piše ona.

Mišel Obama je u memoarima Becoming napisala da je do zagrljaja došlo kada su se i ona i kraljica požalile na cipele sa štiklom.

- Bile smo samo dve dame koje muče cipele - dodala je Obama.

Princ Vilijam, Kejt Midlton, beba, princ Luis Foto: Tanjug/AP

Neobična tajna odeće za kraljevsko krštenje

Keli je otkrila da je jorkširski čaj pomogao da naprave repliku kraljevske odeće za krštenje koju je prvi put koristio 2008. godine Džejms, sin princa Filipa.

- Da bismo bili sigurni da odeća izgleda autentično obojili smo je jorkširskim čajem - najjačim koji smo mogli da nađemo. Stavili smo odeću u malu činiju, napunili je hladnom vodom i kesicom čaja i ostavili na pet minuta dok boja nije bila savršena - piše Keli.

(Telegraf.rs/BBC na srpskom)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA