Nastavnik fizičkog upisao čas, ali je napravio grešku (više puta), zbog koje internet ne oprašta

Kako se đaci služe i ćirilicom i latinicom, često se dešava da u početku brkaju slova, ali na ovoj fotografiji vidimo da ni dotični nastavnik nije savladao oba pisma

  • 19
Nepismen nastavnik Foto: Facebook/Ћирилизација

Na društvenim mrežama skoro svakog dana osvane neka fotografija zadatka iz osnovne ili srednje škole, a koju su objavili roditelji šokirani onim što su napisali učenici ili nastavnici. Posle komentara učiteljice koja je diktat učenika 3. razreda opisala kao "užas", pojavila se fotografija iz škole u Brčkom, na kojoj se vidi kako je nastavnik upisao čas.

Fotografija je objavljena na jednoj Fejsbuk stranici, a na njoj se vidi kako je 28. oktobra ove godine nastavnik fizičkog vaspitanja u Prvoj osnovnoj školi u Brčkom upisao čas.

Kako se đaci služe i ćirilicom i latinicom, često se dešava da u početku brkaju slova, ali na ovoj fotografiji vidimo da ni dotični nastavnik nije savladao oba pisma.

- Navikli smo da đaci brkaju pisma i slova, ali kako i ne bi kad im predaju nepismeni ljudi. To što je u ovom slučaju reč o predmetu Fizičko vaspitanje ne menja činjenicu da nepismena osoba radi u školi i uči decu, bez obzira šta - piše u opisu fotografije.

Nepismen nastavnik Foto: Facebook/Ћирилизација

Na njoj se vidi kako nastavnik ćirilično slovo "i" piše naopako, kao umesto "č" piše slovo "c", ali i da ne zna kako se piše ćirilično "đ".

- Sve to je plod lošeg obrazovnog sistema, od osnovne škole pa do fakulteta. Nedovoljan broj časova i potpuni izostanak izučavanja srpskog jezika na fakultetima. Ne osuđujemo ovog nastavnika. Žalimo ga. Ništa nam drugo ne preostaje. Ako njega nije sramota da predaje u školi i da bude nepismen, onda nije ni nas. Međutim, niko nam ne može oduzeti pravo da tugujemo i negodujemo - piše dalje u postu.

Fotografija na kojoj se vidi da nastavnik brka ono što treba da bude osnovno znanje izazvala je lavinu negativnih komentara.

"Ovaj je nepismen na oba pisma! Sreća pa nemamo i treće!", "Nije kriv profesor. Sistem je to dozvolio. I biće ovakvih situacija sve više", "Možda nije bio tu pa čistačica upisala čas, kod nas sve može", samo su neki od komentara ispod ove objave.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Miki

    1. novembar 2019 | 17:19

    U mom selu se, preko stranke, kao vaspitacica , zaposlila devojka koja nije uspela da zavrsi srednju skolu, dok je njen brat sa srednjom saobracajnom skolom nastavnik engleskog i geografije!!

  • ДОМ СИНДИКАТА.

    1. novembar 2019 | 17:54

    Наставник, завршио студије у САВА ЦЕНТАР.

  • aleks

    1. novembar 2019 | 17:37

    Ne verujem stvarno, auuuuuu, pa strasno. Sramota za sve, zaista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA