Lekari šokirani: Paketić marihuane krio u nosu 18 godina

Stavio je paketić u desnu nozdrvu kako bi izbegao da ga stražari otkriju, ali kasnije nije mogao da ga izvuče, jer je paket ubacio dublje u šupljinu

  • 0
Beba, dete, marihuana

Foto: Shutterstock

Paketić marihuane izvađen je iz nosa muškarca iz Australije 18 godina nakon što ga je prokrijumčario u zatvor.

Lekari su ovaj slučaj opisali kao prvi slučaj takve vrste.

Prema rečima tima koji je o slučaju izveštavao u "British Medical Journal", muškarac je od svoje devojke koja ga je posetila u zatvoru dobio marihuanu umotanu u balon.

Stavio je paketić u desnu nozdrvu kako bi izbegao da ga stražari otkriju, ali kasnije nije mogao da ga izvuče, jer je paket ubacio dublje u šupljinu.

Iako je patio od hronične infekcije sinusa i simptoma začepljenja nosa, muškarac je verovao da je ušmrkao paketić.

Tokom narednih 18 godina, paket se razvio u rinolit, kamen koji se formira oko stranog tela u nosnoj šupljini kroz sporo taloženje soli kalcijuma i magnezijuma.

Rinolit je uklonjen iz nosa ovog muškarca pod opštom anestezijom, a naknadno istraživanje otkrilo je da sadrži "gumenu kapsulu koja sadrži degenerisanu biljnu materiju".

Nakon praćenja i specifičnog ispitivanja pacijent je uspeo da se seti incidenta koji se dogodio 18 godina pre, dok je bio u zatvoru. Bio je nesvestan prisustva paketa sve dok mu nije predstavljen neobičan izveštaj iz histopatologijenavodi se u izveštaju. Tri meseca nakon uklanjanja stranog tela muškarac je rekao da se potpuno rešio neugodnosti u nosu. Napomenuli su da se većina slučajeva krijumčarenja droge u zatvorima vrši gutanjem paketa.

Video: Policija otkrila plantažu marihuane iza tajnih vrata u kupatilu!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA