≫ 

Trećak dao učiteljici svoj novac od rođendana, njegova majka se rasplakala kada je videla poruku

"To je posao od 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji, a po platama su u drugoj polivini lestvice"

  • 2

Dečak sa Floride, učenik trećeg razreda osnovne škole, ponudio je svojoj učiteljici novac koje je dobio za rođendan jer misli da nastavnici nisu dovoljno plaćeni za ono što rade.

Parker Vilijams (9) u školu je poneo 15 dolara i dao novac učiteljici uz poruku: "Poštovana gospođo Čejmbers, mislim da nastavnici nisu dovoljno plaćeni za ono što rade, da li biste prihvatili ovaj poklon?"

Parkerova učiteljica Meri hol Čejmbers izjavila je kako je prvo pomislila da je novac za izlet, a kad je pročitala poruku koju joj je učenik napisao, rekla mu je kako je to najslađa stvar koju je ikad videla.

- Parker, ovo je tako lep gest. Ne mogu da uzmem tvoj novac, ali cenim što paziš na mene - odgovorila je dečaku.

Njegova majka Dženifer nije znala da je njen sin pokušao da pokloni novac učiteljici, a saznala je to tek kad je poruku i novac primietila u torbi.

- Pitali smo sina šta je to, a kad sam shvatila, krenule su mi suze - kazala je majka.

Njen sin je priznao koliko voli svoju učiteljicu i otkrio zašto je to učinio.

- Volim svoju učiteljicu i hteo sam da joj vratim za sve. Učitelji nisu dovoljno plaćeni - kazao je dečak.

Njegova mama je dodala da im gospođa Čejmbers često šalje imejlove sa predlozima kako Parker može da napreduje i pohvalama u vezi sa njegovim uspesima u školi.

- To je posao od 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji, a po platama su u drugoj polivini lestvice. Nisu dovoljno nagrađeni za trud koji ulažu u razvoj generacije dece koji će jednom postati samostalni ljudi - dodala je.

Williams je otkrila i kako njen sin trenutno upija informacije kao sunđer, a pošto je njegova baka školski savetnik, kaže kako je verovatno tako saznao da su plate nastavnicima male.

Parkeru ovo nije prvi put da je u ulozi filantropa. S dvoje starije braće pokrenuo je klub naziva "Društvo mladih filantropa" u kojem volontira i čini dobra dela u svojoj lokalnoj zajednici.

- Vrlo sam ponosna na svoju decu - poručila je majka Dženifer.

(Telegraf.rs/ Good morning America)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Dasa

    10. novembar 2019 | 08:54

    Ovde su i reci male da opisu zadovoljstvo nad tananim decakovim osecanjem prema svojoj uciteljici...ljubav je ta koja pokrece sve pa tako i nas same!!!

  • Serb

    10. novembar 2019 | 09:47

    Bravo za dečaka.Verovatno je od pametne bake i čuo koliko su obezvređene plate učitelja i nastavnika a oni stvaraju ljude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA