Uginuo ruski jarac Timur, poznat po velikom prijateljstvu sa tigrom

Kako je saopštio zoo-vrt, uskoro će biti položena urna s Timurovim pepelom, a u vrtu će biti postavljena bronzana statua u znak sećanja na bradatog lepotana

  • 1

Jarac Timur i tigar Amur našli su se u središtu interesovanja javnosti 2015: umesto da pojede jarca, koji je trebalo da mu posluži kao ručak, tigar mu je dozvolio da živi s njim. Sada je prijateljstvu došao kraj: kako je saopštila uprava zoološkog vrta u Vladivostoku, jarac Timur uginuo je u prisustvu veterinara.

Neobična stambena zajednica opstala je nekoliko meseci, a za to vreme vrt je tražio partnerke za dve životinje. Tigrica Usuru uselila se u ograđeni prostor, a Timuru su našli kozu po imenu Merkel, s kojom je dobio i potomstvo, prenosi Blic.

Zoološki vrt je pokrenuo markentinšku mašineriju, uključujući i prodaju privezaka, šolja i kompjuterskog pribora s njihovim likom.

U Habarovsku je čak napravljen mjuzikl posvećen tobožnjem prijateljstvu, "Kako su se upoznali Amur i Timur".

Nekoliko meseci nakon što se Timur doselio u Amurov prostor, tigar je počeo da uznemirava sustanara. Situacija je eksalirala u januaru, kada je Amur tako jako gurnuo Timura da je pao sa stene.

Od tada su razdvojeni. Timur je odveden na oporavak u Moskvu, ali se očigledno nije dovoljno oporavio.

Kako je saopštio zoo vrt, uskoro će biti položena urna s Timurovim pepelom, a u vrtu će biti postavljena bronzana statua u znak sećanja na bradatog lepotana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ao

    11. novembar 2019 | 21:13

    Bas su bili prijatelji veliki! Ali tim bezdusnicima što su ga živog poslali tigru za obrok želim jedno veliko prijateljstvo sa Amurom, pa da se sete Timura.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA