• 1

Najstariji bračni par zajedno ima 211 godina i sjajan savet kako da ljubav što duže traje

Par se venčao 1939. godine, a upoznali su se 1934. dok su bili studenti univerziteta u Teksasu

  • 1

Zajedno imaju ukupno više od dva veka - Džon Henderson napunio je 106, a njegova supruga Šarlot 105 godina.

Ovaj teksaški bračni par po Ginisovoj knjizi rekorda najstariji je živi par na svetu, piše "Jutarnji list". Džon i Šarlot iz Ostina u decembru će proslaviti 80 godina zajedničkog života, što je životni vek prosečnog Amerikanca, piše CNN.

Par se venčao 1939. godine, a upoznali su se 1934. dok su bili studenti univerziteta u Teksasu. Šarlot je studirala da postane učiteljica, a Džon je bio deo fudbalskog tima. Za CNN su izjavili kako su vremena bila toliko teška da su na hotelsku sobu koju su unajmili za medeni mesec potrošili samo sedam dolara. Ne treba zaboraviti ni to da je Džon i najstariji živi bivši fudbaler univerziteta u Teksasu.

Ovaj par je živi dokaz za to da ljubav može da preživi test vremena. Kažu kako je ljubav među njima tokom godina samo jačala. Pre deset godina preselili su se u selo Longhorn u lokalnu zajednicu penzionera koje povezuje univerzitet na kome su studirali. Srećni su kao i dosad.

Džon još uvek svakodnevno vežba, a na pitanje novinara CNN-a koja je tajna dugog života i srećnog braka, odgovorio je: "Živite umereno i budite ljubazni prema svom supružniku".

Video: Baka Ruža je jedina živa rođaka Čučuk Stane: Imala je zakopano blago, sve su nam ukrali

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Komentari

  • Kiza

    Svaka cast i na godinama i na vreme provedeno u braku

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima