Čuli su eksploziju i videli bljesak na nebu: Kamere snimile kad je meteor probio zvučni zid

NASA je pomoću satelitskih snimaka izmerila da je meteor kao "vatrena lopta" na nebu bio sjajniji od najsjajnijeg noćnog objekta, planete Venere

  • 1
Meteor zvučni zid Misuri Printskrin: Twitter

Kameni meteor od 100 kilograma protutnjao je nad američkom saveznom državom Misuri i probio zvučni zid.

Stanovnici okoline 0'Falona u ponedeljak uveče čuli su glasan zvuk sličan onome koji nastane eksplozijom.

Kako navodi NASA, meteor je težio oko 100 kilograma, bio je veličine košarkaške lopte i otrgnuo se iz pojasa asteroida između Marsa i Jupitera. Lokalni mediji izveštavaju da su stručnjaci uz pomoć prijave svedoka iz saveznih država Južna Dakota i Minesota i dva video snimka rekonstruisali njegovo kretanje. NASA je pomoću satelitskih snimaka izmerila da je meteor kao "vatrena lopta" na nebu bio sjajniji od najsjajnijeg noćnog objekta, planete Venere.

Društvene mreže pune komentara: "Mislio sam da me oči varaju"

"Vatrena kugla" viđena je na nebu iznad američkih saveznih država Misuri, Ilinois, Ajova, Kanzas, Nebraska, Oklahoma, Viskonsin, Južna Dakota i Minesota. Brojni su korisnici društvenih mreža na NASA-inoj Fejsbuk stranici požurili komentarisati ovu zanimljivu pojavu.

Majk Harnet je napisao kako je kroz prozor video kratki bljesak u Springfildu, ali mislio je da ga oči varaju, a Geri Bel "vatrenu kuglu" opisao je neverovatnom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA