• 4

Mihail je uneo preteškog mačora u avion i slikao ga pored šampanjca: Ubrzo je razotkriven i kažnjen

Pošto je mačak Viktor bio previše težak za putničku kabinu, Rus je smislio lukav plan. Zamenio je Viktora za manju mačku tokom prijave, kako bi rešio problem ograničenja težine

  • 4

Putnik Mihail Galin, leteo je kompanijom Aeroflotom pokušavši da krišom unese na let mačora, koja je bio pretežak za uslove ove aviokompanije. Zato mu je ruski avioprevoznik oduzeo besplatne kilometre koje je ranije sakupljao.

Mihail Galin je poveo svog mačka Viktora na let SU1702, iz Moskve za Vladivostok, saopštio je Aeroflot.

Prema pravilima Aeroflota, kućni ljubimci teški preko osam kilograma moraju da budu smešteni u prtljažnik. Pošto je Viktor bio previše težak za putničku kabinu, Galin je smislio lukav plan. Zamenio je Viktora za manju mačku tokom prijave, kako bi rešio problem ograničenja težine.

Iz aviokompanije su odlučili da Galinu ukinu uslugu koju nude putnicima koji često lete, a to su besplatni kilometri i dodatne pogodnosti.

- Svi kilometri koji su prikupljeni biće poništeni - saopštila je aviokompanija.

Kako je prokrijumčario preteškog mačora?

Galin je otkrio je kako je prokrijumčario Viktora u avion ranije ovog meseca u postu na Fejsbuku.

Napisao je da je putovao sa Viktorom iz Rige za istočni ruski grad Vladivostok, a putovanje je uključivalo i sletanje u Moskvu, ali kada je pokušao da se ukrca na drugi deo putovanja u prestonici Rusije, osoblje Aeroflota nije mu dozvolilo da Viktora odvede u putničku kabinu.

- Vaga je pokazala da je životinja teška deset kilograma, a ta težina nije dozvoljena za unošenje u kabinu - napisao je Galin.

Ne želeći da mu mačora odnesu u prtljažnik, Galin je odložio let i doneo "stratešku odluku da pronađe sličnu mačku manje težine" u Moskvi.

Dan kasnije Galin se vratio na aerodrom sa manjim „mačorom dublerom", koji je prošao test limita težine na čekiranju.

Galin je potom manju mačku vratio vlasnicima na aerodromu, pre nego što se ukrcao u avion za Vladivostok sa Viktorom.

Čini se da je jedina greška bilo objavljivanje svega na Fejsbuku. Operaciju je nazvao "zamena debelog mačka Viktora". Fotografija na njegovom profilu prikazuje Viktora u avionu pored čaše gaziranog vina.

Post je privukao pažnju zaposlenih u Aeroflotu koji su pokrenuli istragu. Potvrdili su da je mačor zamenjen.

U drugom postu koji je objavio se čini da je Galin kaznu prihvatio nasmejan. Podelio je sliku Viktora kao mačeta "kada njegova težina još ispunjava zahteve avioprevoznika".

(Telegraf.rs/BBC News na srpskom)

Komentari

  • Aleksandar

    Mozda je momak i svesno sve ovo radio, danas je moguce da i ovakve nebuloze nadju ljude-kompanije, koji su spremni da plate za to, nesto. Menj je vazno da ni jedna zivotinja, u ovom slucaju dobra macka:), nije patila. I ovaj momak ocigledno gotivi ovog debelog svog macora:), drz’te se!

  • Megi

    Ih sa mnogo toga bi se ljudi izvukli bez kazne da se posle toga ne hvale ali to je ocito u ljudskoj prirodi..super prica

  • W

    A, de su prava za Mačke?

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima