≫ 

Kad je saznao da će umreti, poželeo je da ga isprate sportski automobili: Nisu ga razočarali

Više od 2.100 sportskih automobila i 70 motocikala okupilo se na parkingu, a potom su krenuli ka Vašingtonu kako bi ispunili poslednju želju tinejdžera

  • 1
Sahrana Vašington sportski automobili Foto: Facebook/Eureka, Missouri Community

Tinejdžer Alek Ingram iz Vašingtona, koji se četiri godine borio protiv raka, imao je samo jednu želju kada je saznao da će izgubiti ovu bitku - da mu na sahrani budu sportski automobili.

Kada je preminuo 7. novembra, njegova zajednica ga nije razočarala. Više od 2.100 sportskih automobila i 70 motocikala okupilo se na parkingu Siks Flags u nedelju, a potom su krenuli ka Vašingtonu kako bi ispunili poslednju želju tinejdžera koji je voleo sportska vozila.

- Naš slatki dečak je proživeo u svojih 14 godina više nego što mnogi od nas mogu zamisliti. Više smo nego blagoslovljeni što smo izabrani da budemo Alekovi roditelji, iako na kratko vreme. Utehu mi pruža to koliko je bio i koliko će uvek biti voljen naš slatki dečak - rekla je majka Dženi Igram.

Događaj "Sportski automobili za Aleka" organizovala je organizacija "Sydney's Soldier Always" koju je osnovala Dana Manlej čija je ćerka Sidni preminula od raka kada je imala samo osam godina.

- Sve lokalne porodice koje se suočavaju s rakom postaju porodica jedne drugima - rekla je Manlej za CNN.

Njenoj ćerki je rak dijagnostikovan dva meseca pre nego su ga ustanovili Aleku. Jedna od misija ove organizacije je ispunjavanje poslednjih želja deci koja umiru od teških bolesti pa su se tako obratili i porodici Ingram.

Alek je bio previše slab da uradi bilo šta, ali kada je video način na koji je Sidni ispraćena, poželeo je isto. Naime, Sidni je ispratilo 3.500 motociklista, a razlika je što je Alek želeo da to budu sportski automobili.

Na Alekov ispraćaj stigli su i vlasnici sportskih vozila iz drugih država, kao što su Kalifornija, Indijana, Mičigen, Florida i Njujork.

Zbog velikog broja vozila veći deo Vašingtona je bio zatvoren više od dva sata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA