Putnik prerušen u uniformu pilota Lufthanze varao mesecima: Izbegavao kontrole, menjao klase

Koristio je prolaze rezervisane za članove posade i ponekad bi tražio premeštanje u višu klasu u avionu

  • 3

Dosetljivi putnik u Indiji koji je oblačio uniformu pilota Lufthanze pilota uspevao je da izbegne kontrole, brzo se ukrcavao u avion i dobijao premeštaj u višu klasu. Lažni pilot je oktriven i uhapšen na aerodromu u Nju Delhiju.

Radžan Mahbuban (48) bio je obučen u pilotsku uniformu i imao je falsifikovanu Lufthanzinu identifikacionu karticu kada je uhapšen na aerodromu u Delhiju, objavio je zamenik šefa polcije Sandžaj Batia.

Mahbubani je zadržan na izlaznim vratima leta za Kolkutu pošto je glavni bezbednosni zvaničnik Lufthanze upozorio na "sumnjivo kretanje putnika u uniformi Lufthanze".

Indijac je tokom ispitivanja otkrio da često putuje i da je oblačio uniformu kako bi izbegao duge redove na kontroli putnika i temeljne kontrole kojima su podvrgnuti ostali putnici. Koristio je prolaze rezervisane za članove posade i ponekad bi tražio premeštanje u višu klasu u avionu.

Otkrio je da je falsifikovanu karticu koristio mnogo puta u proteklih šest meseci.

Mahbubani vodi konsultantsku kompaniju, a protiv njega je podneta krivična prijava.

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA