≫ 

Stanovnik Naurua postao hit na Instagramu zbog Srba: Imao 40 pratilaca, sada ima više od 40 hiljada

Sve je počelo pre nekoliko dana, kad je Nauru, ostrvska državica u Tihom okeanu nedaleko od ekvatora, povukla priznanje nezavisnosti Kosova

  • 5
Anou Debao Foto: Instagram/anou.debao

Anou Debao, stanovnik države Nauru koja je povukla priznanje Kosova, verovatno se šokirao kad je u kratkom roku na Instagramu dobio više pratilaca nego što njegova zemlja ima stanovnika, a svi dolaze iz Srbije.

Sve je počelo pre nekoliko dana, kad je Nauru, ostrvska državica u Tihom okeanu nedaleko od ekvatora, povukla priznanje nezavisnosti Kosova.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Anou Debao (@anou.debao) on

Nakon toga je šaljiva stranica "Negujmo srbski", koju prati 418.000 ljudi, podelila profil osobe nasumično izabrane iz Narua, Anoua Debaoa, i pozvala ljude da ga prate.

- Ovo je Anou Debao, stanovnik Republike Nauru i ima 36 pratilaca. Dali Anou more dima folovera više nego njegova država stanovnika? Napravimo naj većeg nauranskog influensera odnjega - glasio je tekst koji su objavili iz šale.

Šala ili ne, ali je Anou dva sata nakon jučerašnje objave imao 14.500 pratilaca, a taj broj je narastao na 41.000. Prema popisu stanovništva iz 2017., Nauru ima 13.649 stanovnika.

Ekipa koja stoji iza stranice Negujmo srbski stupila je u kontakt s Anouom, koji je priznao da ga je ova nagla popularnost prilično zbunila.

- Moram reći da sam zbunjen i sretan u isto vreme zbog praćenja mog malog profila. Koliko sam se informisao, verujem da je do ovog interesa došlo zbog toga što je moja država nedavno utvrdila da je Kosovo Srbija. Kao Nauruanac, moram se složiti s odlukom moje zemlje. Cenim što ste uložili trud u prepoznavanje ljudi Naurua - napisao je.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Anou Debao (@anou.debao) on

Anou na Instagramu ima objavljene samo tri fotografije, a ispod sve tri skupio se zavidan broj komentara na srpskom jeziku.

(Telegraf.rs/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Kalimera

    28. novembar 2019 | 17:46

    Hahahahaha. Genijalno. Svaka cast za ideju. Ma nemam reci. Covek nije znao sta ga je snaslo. Ali ce zauvek znati za Srbiju

  • Srpkinja

    28. novembar 2019 | 17:55

    To samo mi mozemo i umemo,Carevi smo.Pozdrav za Nauru

  • Montenegro

    28. novembar 2019 | 18:52

    Pozdrav za braću Naurundjane! Uvijek su bili uz nas!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA