≫ 

Čistunac koji je obožavao seks igračke: Otkrivene najprljavije tajne Pabla Eskobara

Kolumbijski narko-bos je i u zatvoru čuvao čipkane spavaćice i vibratore

  • 2
Pablo Eskobar, zatvor, katedrala Foto: Profimedia/AFP, reddit.com

Pablo Eskobar, kolumbijski narko-bos, koji je na kokainu izgradio imperiju vrednu više desetina milijardi dolara, čuvao je najintimnije tajne u zatvoru koji je za sebe izgradio.

U “Katedrali”, u kojoj je najpoznatiji kriminalac svih vremena proveo godinu dana, dvojica inspektora američke DEA pronašli su “kompromitujuće” materijale koji otkrivaju kakav je čovek, koji je ubijen na današnji dan pre 26 godina, zaista bio.

Eskobar, na čiji mig su bez glave ostajali političari, sudije i njegovi protivnici u svetu kriminala, voleo je da živi punim plućima. U prilog tome govori i da je zatvor koji je izgradio na vrhovima planine iznad Medeljina bio luksuzno opremljen.

“Katedrala”, poznata i kao “Klub Medeljin” i “Hotel Eskobar”, imala je bioskop, kockarnicu, heliodrom, košarkaški i fudbalski teren, a na imanju se nalazio i veštački vodopad. Eskobara su u zatvoru posećivali porodica, prijatelji, poslovni partneri, a neretko je priređivao i raskošne zabave na kojima su se viski i kokain konzumirali u velikim količinama. U “Katedralu” su dolazile i prostitutke, sa kojima je Eskobar izgleda mnogo voleo da uživa.

Pablo Eskobar Pablo Eskobar; Printskrin: Youtube/Moises Villadiego

Stiv Marfi i Havijer Penja, agenti DEA su, u svojoj knjizi koja je nedavno objavljena, otkrili kakva su sve blaga pronašli u zatvoru nakon Eskobarovog bekstva.

Kako su naveli, sam izgled zatvora ih nije mnogo iznenadio. Uporedili su ga sa luksuznim kantri klubom u kojem nema šta nema. Eskobar se pobrinuo da čak i u zatvoru ne spava svake noći na istom mestu, s obzirom da čitavog života u istom krevetu nije proveo više od dve noći.

Zanimljivo je to što su u njegovim spavaćim sobama pronašli “intimne štekove” narko bosa.

- U ormanima su uredno bili poređani čipkani negližei i vibratori - otkrili su agenti.

- Pronašli smo i pisma majki koje su Eskobaru otvoreno nudile svoje ćerke za seks - napisao je Penja.

Katedrala, zatvor, Pablo Eskobar U "Katedrali" Eskobara posećivala porodica, ali i prostitutke; Foto: Profimedia/AFP

U svakom skrovištu imao je luksuzno kupatilo

 S obzirom da nije voleo svaku noć da provede u ćeliji, spavao je i u kolibama koje su izgrađene na imanju u kojima su se priređivale žurke.

- Sve su bile vrhunski sređene. U jednoj od njih napravljeno je i kupatilo poput bunkera, čiji zidovi su bili metar debljine - opisuju agenti.

Kažu da je bio neverovatan čistunac i da su, tokom višegodišnje potere za kraljem kokaina, u njegovim skloništima uvek pronalazili luskuzno opremljena kupatila.

- Veoma je vodio računa o higijeni. Svaka skrovište u koje smo ušli imalo je prostrano i neverovatno čisto kupatilo, sa potpuno novim sanitarijama - kažu agenti.

Sobe koje je koristio za spavanje, ali i njegova kancelarija u “Katedrali” takođe su bile “pod konac”, a materijali koji su pronašli govore da je Eskobar uživao u svom liku odmetnika.

- U arhivi je čuvao svaku poternicu koja je za njim izdata u Kolumbiji, i gotovo svaki članak iz novina u kojem se pominje - napisao je Penja.

Pronašli su i kolekciju Eskobarovih poklon-knjiga koje su bile zapakovane u luksuznim kožnim kutijama.

- U njima su štampani stripovi koji ismevaju SAD. Svaku knjigu je lično potpisao Eskobar - otkrio je Penja i dodao da su pronašli i brojne knjige o uzgajanju golubova.

- U “Katedrali” je pronađeno nekoliko golubarnika. Jedan je bio baš ispred Eskobarove ćelije - otkrivaju agenti koji ističu da je najsuroviji kriminalac golubove koristio da šalje poruke saradnicima i članovima svog narko-kartela.

Eskobar je čuvao i sve preteće poruke svojih neprijatelja, a prepiske sa saradnicima je uredno i hronološki slagao.

Katedrala, zatvor, Pablo Eskobar Kralj kokaina uživao i iza rešetaka Foto: Profimedia/AFP

Porodica ga redovno obilazila

Iako je voleo da uživa u krevetu sa ženama, narko-bos je bio veoma posvećen svojoj porodici. U zatvoru su ga svake nedelje posećivali sin Huan Pablo koji je tada imao četrnaest godina i njegova tada sedmogodišnja ćerka Manuela.

- Ispred ćelije je za decu izgradio igralište. Imao je garnituru za sedenje odakle je u svakom trenutku mogao da vidi kako se deca igraju. Na igralištu je bila izgrađena i kućica u kojoj je bilo i vode i struje - otkriveno je u knjizi.

Penja kaže da se zavukao i u Eskobarovu postelju, ali da na dva tvrda, ručno pravljena dušeka, koji su bili postavljeni na betonskom postolju, nije mogao da zaspi.

- Promenio sam posteljinu i legao sam u taj udoban krevet. Tišina u sobi je bila sablasna i samo sam se vrteo, nisam mogao da zaspim. Kada sam upalio svetlo ugledao sam statuu Bogorodice koja na rukama drži Isusa. Samo sam se zapitao kako čovek koji je pobio na hiljade nevinih ljudi može da se moli Bogorodici i traži njenu zaštitu i blagoslov - napisao je Penja.

Pablo Eskobar sa sinom, Sebastijan Marokin Eskobar sa sinom; Foto: Profimedia/Visual movies

Zvaničnike držao u šaci

U “Katedrali” su pronašli i pištolj od čistog zlata skriven u gomili novca, kao i keramičke figurice kolumbijskih policajaca koje je Eskobar pokazivao u šali i tako isticao da je on glavni gazda policije i čitave kolumbijske vlade.

Eskobar je “Katedralu” napustio u žurbi. Kada je saznao da vlada planira da ga premesti u drugi zatvor, pobegao je sa svojim plaćenim ubicama kroz šumu. U bekstvu je bio nekoliko meseci, a ubili su ga kolumbijski policajci 2. decembra 1993. prilikom pokušaja hapšenja.

Agent Stiv Marfi fotografisao je njegov leš.

- Uopšte nije ličio na samouverenog, brkatog, nasmejanog zlikovca kakvog smo ga viđali na posterima - napisao je Marfi.

Eskobar je, kako kaže, nabacio dosta kilograma dok se skrivao i pustio je bradu koja je bila uredno podšišana.

Pablo Eskobar, Smrt Pabla Eskobara Fotografija Stiva Marfija; Foto: Wikimedia/Steve Murphy

- Njegove, krvlju umrljane farmerke, bile su nove, a nogavice pažljivo savijene jer su mu bile predugačke - opisao je Marfi.

Da je Eskobar veoma vodio računa o svom izgledu svojevremeno je otkrio i njegov sin Huan Pablo. On je rekao da je njegov otac imao četiri pravila koje je poštovao čitavog života. Prvo dugme košulje nalazilo se tačno na sredini grudi. Eskobar se uvek sam šišao, i uvek je imao češalj u džepiću košlju. Deset puta dnevno je sređivao kosu, a njegovo kupanje trajalo je tri sata.

- Ovu rutinu nije promenio ni u najgore vreme, kad je živeo od skrovišta do skrovišta. Samo pranje zuba uzimalo mu je najmanje 45 minuta. Kad sam mu prebacio što toliko dugo pere zube, odgovorio mi je: 'Sine, kad se skrivam, ne mogu priuštiti luksuz da idem kod zubara... a ti možeš - rekao je Huan Pablo.

Video: Dignut u vazduh dom Pabla Eskobara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • mislite svojom glavom

    3. decembar 2019 | 09:02

    sve države i sve vlade sveta prodaju drogu, borba protiv dilera(masovnih ubica) svodi se na borbu za tržište a zna se ko je tu najjači u svetu i kad neko strada to nije zbog toga što prodaje drogu nego zato što prodaje pogrešnu drogu i zato pojedini dileri sebe doživljavaju kao revolucionare a negde ih čak i običan narod tako vidi, znači da priča nije jednostavna crno bela kao što žele da predstave obaveštajne službe... srdačan pozdrav

  • K1

    3. decembar 2019 | 02:32

    El Patron!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA