≫ 

Iznemogao od gladi, nasukao se na obalu: U utrobi uginulog kita našli čak 100 kilograma smeća

Kit je uginio na obalama Škotske, naučnici veruju da je imao problema sa varenjem

  • 0
kit na obali

Foto: Scottish Marine Animal Strandings Scheme

U stomaku mladog kita koji je uginuo nakon što se nasukao na obalu Škotske, pronađeno je više od 100 kilograma smeća.

Nesrećni sisar uginuo je prošlog četvrtka, a kada su naučnici započeli ispitivanja, ostali su šokirani onim što su pronašli u njegovoj utrobi. Kako je naveo tim stručnjaka koji je vršio obdukciju, u stomaku kita pronađena velika količina plastičnog i drugog otpada.

Naučnici veruju da je deponija koji je nesrećni sisar imao u stomaku upravo razlog njegovog uginuća. Iz utrobe su, kako kažu, izvukli ribarske mreže, ali i velike količine plastičnih boca i kesa.

"Tužan kraj za ovog mladog kita koji se nasukao na plažu Seilbost. Bio je dugačak 14 metara i težak oko 26 tona. Verovatno je bio iznemogao od gladi, jer mu je stomak bio pun ribarskih mreža i kojekakvog smeća. U crevima nije imao bukvalno ništa što bi mogao da svari", naveli su iz jedne škotske organizacije za očuvanje prirode, čiji su članovi i pronašli lešinu.

Pripadnici udruženja i Obalske straže sahranili su kita na plaži, s obzirom da nisu bili u mogućnosti da pomere ostatke na drugo mesto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA