Beba čudo: Prevremeno rođena devojčica, koja je živa zakopana, potpuno se oporavila i premedena je

Policija traga za njenim roditeljima, a veruje se da su je upravo oni zakopali živu

  • 0
Beba

Printskrin: Youtube

Prevremeno rođena devojčica iz Indije, koja je pronađena živa zakopana u glinenoj posudi, potpuno se oporavila, rekao je njen doktor, prenosi BBC.

Ona je sredinom oktobra dovezena u bolnicu u kritičnom stanju, imala je sepsu i opasno nizak nivo trombocita.

Sad je dobila na kilaži i njeno disanje se normalizovalo, a nivo trombocita je unutar preporučenih parametara - rekao je pedijatar Ravi Kana.

Njeni roditelji još uvek nisu pronađeni, a devojčicu će dati na usvajanje kada prođe određeni period. Trenutno se nalazi u lokalnom domu za decu u saveznoj državi Utar Pradeš.

 

Bebu je slučajno pronašao meštanin, koji je sahranjivao svoju mrtvorođenu ćerku. Hindusi uglavnom kremiraju mrtve, ali bebe i decu često zakopavaju.

Meštanin je rekao kako je kopao rupu oko 90 cm ispod zemlje, a u jednom trenutku je lopatom razbio glinenu posudu te u njoj pronašao bebu.

Devojčica je prvo prevezena u lokalnu bolnicu, ali je zbog teškog stanja prebačena u specijalizovanu pedijatrijsku bolnicu. Lekari su rekli kako je rođena prevremeno, moguće u 30. nedelji, i težila je 1,1 kilogram kad je stigla u bolnicu. Imala je temperaturu i nizak šećer.

- U utorak, kad smo je vratili u lokalnu bolnicu, težila je 2,57 kilograma. Hrani se na bočicu i potpuno je zdrava - rekao je pedijatar Ravi Kana.

Ne zna se koliko je beba bila zatrpana pod zemljom, a doktori kažu da mogu samo da pogađaju.

 

Dr Kana je rekao da je možda bila sahranjena tri do četiri dana, a da je preživela na smeđoj masti. Bebe se rađaju sa masnoćom na trbuhu, bedrima i obrazima i na njemu mogu neko vreme da prežive u hitnim slučajevima.

Međutim, neki stručnjaci smatraju da je beba mogla biti sahranjena samo "dva do tri sata", a da bi živela još samo sat ili dva, da nije pronađena.

Policija je u oktobru pokrenula krivičnu prijavu protiv "nepoznatih osoba" i započela potragu za roditeljima novorođenčeta.

Oni veruju da su je upravo roditelji i sahranili, jer niko nije došao i rekao da je beba njegova, iako se o slučaju danima pisalo i govorilo.

Nisu navodili moguće motive, ali demografski gledano, rodni paritet u Indiji je jedan od najgorih u svetu.

Žene i devojčice su često diskriminisane i na njih se gleda kao na finansijski teret, naročito u siromašnim društvenim slojevima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA