≫ 

Fotografija koja je izazvala brojne polemike: Šta sa njom nije u redu?

iako bi mnogi na prvu rekli da je pogrešno upravo to što devojke umesto u sliku Žan Batista Greza staru 250 godina gledaju u svoje mobilne uređaje, ispod fotografije se povela oštra rasprava

  • 8
Muzej Njujork Foto: Twitter/Bette Midler

Američka pevačica i tekstpisac Bet Midler objavila je jednu fotografiju na Tviteru uz jednostavno pitanje: "šta sa njom nije u redu?". Fotografija je nastala u njujoškom Metropolitan muzeju umetnosti i na njoj se nalaze tri tinejdžerke koje, umesto u slike na zidovima, gledaju u svoje mobilne telefone.

Ipak, iako bi mnogi na prvu rekli da je pogrešno upravo to što devojke umesto u sliku Žan Batista Greza staru 250 godina gledaju u svoje mobilne uređaje, ispod fotografije se povela oštra polemika.

- Ništa nije pogrešno u vezi sa ovom slikom s obzirom na to da ne znamo pozadinu. Možda su kontaktirale roditelje. Možda čitaju nešto o istoriji muzeja na sajtu - navela je Katrina Rej Saulis.

Njeni komentari su potom doveli do talasa reakcija. Neki su pretpostavljali da su tinejdžerke umorne od celodnevne šetnje po jednoj od najvećih svetskih galerija, a možda se jednostavno na tim uređajima nalazi više informacija o samom delu nego na zidu iza njih.

Ima i onih koji su svoju kritiku uputili tome što je neko, bez ikakve dozvole, jednostavno stao i fotografisao devojke bez njihovog znanja.

Bilo kako bilo, fotografija je podeljena mnogo puta i sigurno je da ona predstavlja takozvane milenijalce, odnosno mlade koji danas previše vremena provode na svojim mobilnim telefonima.

A šta vi mislite, šta sa ovom fotografijom nije u redu?

Video: Dečko vozi motor nogama dok rukama kuca poruke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • PIXY

    12. decembar 2019 | 11:58

    Da je taj sto ih je slikao gledao slike ne bi klinke ni primetio

  • D

    12. decembar 2019 | 15:33

    Pa od tolike klupe devojka sa desne strane sedi na ivici

  • trener

    12. decembar 2019 | 13:00

    Pa i taj što ih je fotografisao gleda u svoj mobilni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA