≫ 

Park u koji svi ljubimci rado idu: U ovoj "biblioteci" može nešto i da se žvakne

Jedan Novozelanđanin napravio je neobičnu biblioteku u kojoj se ne nalaze knjige

  • 0
Štapovi za pse Printskrin: Youtube

Endru Tejlor sa Novog Zelanda napravio je "biblioteku štapova" za pse u lokalnom parku, koristeći granje odbačeno tokom obrezivanja stabala, piše Guardian.

Tejlor, sa severa Kanterberija na Južnom ostrvu, posekao je desetak grana drveća do veličine palica za četvoronožne prijatelje i obradio grube ivice pomoću alata koji je imao oko kuće.

Zatim je napravio i kutiju za štapove, na kojoj je ugravirao reči “Biblioteka štapova” i dodao još i: “Molim vas, vraćajte ih”.

Biblioteka štapova pokazala se kao pravi pogodak za sve, od rotvajlera do pudlica, a jedan čovek je čak doveo i svoju mačku da ih isproba.

Endruova kćerka Tajla Ris rekla je da je njen otac bio inspirisan time što njihov pas Bela obožava štapove, a u parku ih nikada nema dovoljno dobrih.

- Tokom obrezivanja drveća, moj otac je naišao na puno isečenih grana, a znajući iz iskustva koliko je teško pronaći dobar štap, kao i da se novi park za pse otvara uskoro, došao je na ideju da ih “spase” i stavi u neku kutiju – ispričala je Ris za Metro.

- Kad se park otvorio ... Mama i tata su izveli Belu i bili sigurni da u parku nema dobrih štapova. Tata je tip momka koji uvek razmišlja o stvarima, pa je sledećeg dana pronašao odgovarajući sanduk i označio ga. Odlučio je da ga nazove bibliotekom štapova jer se podrazumevalo da štap vratite nakon što s njim završite.

Ris je dodala i da se biblioteka štapova pokazala popularnom, i da je oko 50 pasa redovno koristi.

- Niko nije verovao koliko je ta ideja jednostavna, ali to je jedna od onih stvari o kojima niko ne razmišlja - rekla je Ris.

- Svi vlasnici pasa cene to što je uradio jer su svi iskusili potragu za dobrim štapovima, koja najčešće ne urodi plodom. Sada se svi slažu da ideja ima smisla.

(V. N.)57

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA