Put oko sveta avionom: Ovako izgleda epsko globalno krstarenje koje košta više od 100.000 dolara

Za one sa dubljim džepom, koji nemaju vremena da putuju kruzerima, na raspolaganju je privatno krstarenje avionom, na kom mogu da dožive pravu globalnu avanturu za samo 15-20 dana.

  • 0
avion Foto: Pexels

Pre nekoliko meseci iz Londona je krenuo Viking kruzer na kome malobrojni bogati putnici krstare svetom preko okeana i mora. Ovo luksuzno putovanje trajaće 245 dana, a obići će 6 kontinenata, 51 zemlju i 111 luka.

A, šta sa onima koji žele da vide više destinacija i dožive globalnu avanturu, ali nemaju vremena i nisu raspoloženi za dugotrajno putovanje morem?

Na raspolaganju im je -  krstarenje vazduhom. Posebno konfigurisani avioni su slobodni za najam i kreću na dvonedeljne ili tronedeljne privatne obilaske sveta, zaustavljajući se na odredištima koja posećuje svetska elita, kao što su razna egzotična ostrva, Maču Pikču ili Tadž Mahal.

Ovaj luksuz i nesvakidašnje iskustvo pruža nekoliko kompanija, a nije jeftino i mogu da ga priušte samo malobrojni. Njegova cena je više od 100.000 dolara, mada se priča da će se pojaviti neke „jeftinije“ varijante.

A, kako izgleda samo putovanje i šta sve možete da doživite?

Pionir u oblasti avionskog krstarenja svetom, kompanija Aterkrob & Kent, prevozila je ljude širom sveta još od 1989. godine na luksuznom avion Lokhid L-1011. Nivo glamura je podignut uvođenjem Kamkorda u ponudu privatnih letova oko sveta , a sada koriste Boing 757 koji, iako je nešto sporiji, ipak predstavlja premijum kvalitet.

U ponudi imaju dva to tri avionska krstarenja svake godine, koja su ograničena na 50 putnika. Teme krstarenja se pažljivo biraju i najčešće su orjentisane na istraživanje kulture i prirode. Cene se kreću od 140.000 do 160.000 dolara po turi.

Pre svakog krstarenja u avionu, čiji je vlasnik islandska aviokompanija, potpuno se menja kabina kako bi avion ispunio standarde kompanije Aterkrob & Kent.

Sledeća avionska luskuzna tura oko sveta kreće iz Sijetla u februaru 2020. godine i trajaće 25 dana. Na njoj će se uživati u divljem safariju,  na kojem će putnici moći da dožive susrete sa madagaskarskim lemurima, filipinskim kitovima, divovskim pandama i planinskim gorilama.

devojka u avionu Zanimljiv plan avio-kompanija; Foto: Unsplash

Druga kompanija, koja može da vam ponudi putovanje za sva vremena, jeste „Four Seasons“. U pitanju je kanadski lanac vrhunskih hotela koji je lansirao svoje avionsko krstarenje, Boingom 757.

Avion je ceo obojen u elegantnu crnu boju i deluje kao ambasador kompanije dok leti po svetu, a logotip „Four Seasons“ utisnut je na njegovom repu.  U unutrašnjosti su 52 sedišta i kabina, koja ima za cilj da ponovi istu vrstu iskustva koju hotel pruža na zemlji. Prvo putovanje je doživelo toliki uspeh, da je kompanija naručila novi avion koji će početi da leti 2021. godine.

Ova kompanija trenutno nudi 4 putovanja tokom ove i naredne godine, a svaka tura sadrži različitu kombinaciju destinacija kao što su Japan, afričke savane, polinezijska ostrva ili evropske kulturne prestonice.

T.T.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA