≫ 

Čudesno otkriće pomoglo muškarcu da spasi život supruzi sa kojom je 51 godinu u braku

Pronaći pravi dar za voljenu osobu ponekad je teško kao traženje igle u plastu sena. Dijamantski prsten, elegantna haljina ili otmena torba nisu ni izbliza vredni kao poklon koji je Majk Niper podario supruzi

  • 0
Pegi i Majk Niper Foto: printscreen/youtube.com/KVUE

Pegi Niper iz Teksasa se tokom poslednjih godina suočila sa otkazivanjem bubrega usled policističnog poremećaja. Bolest je nastupila zbog genetskih faktora. Njeni bubrezi su toliko narasli da je osnovna funkcija organa potpuno prestala. Suprug Majk nije razmišljao ni sekund u nameri da joj donira svoj bubreg.

- To je najbolji poklon. Do kraja života ne mora da mi pokloni išta - rekla je Pegi za CNN.

Pegi je zbog iste bolesti izgubila majku, a njen brat se u tri navrata suočio sa otkazivanjem bubrega. Kada se funkcionalnost bubrega smanjila na 14 odsto, Pegi se našla pred životnom raskrsnicom - dijaliza ili transplantacija bubrega.

Spojila ih sudbina

Srećnici koji se nađu na Nacionalnoj listi transplantacije u SAD čekaju na odgovarajućeg donora oko sedam godina. Ukoliko je reč o osobi u poznim godinama, njen donor mora biti stariji od 70 godina. Otežavajuća okolnost je pronalaženje idealne osobe.

- Nismo znali da Majk može biti davalac. Tokom trudnoće, telo žene stvara antigene u krvi koji eliminišu oca deteta kao donora organa. Zbog toga smo isključili mogućnost da Majk može spasiti moj život - objašnjava Pegi.

Posle testiranje krvnih grupa i antigenskih tipova, ispostavilo se da je Majk idealan donor.

Veliki romantik nije razmišljao da li da svojoj supruzi pokloni bubreg. Kaže da je Pegi njegova srodna duša.

- Mi smo veoma različiti. Ja sam sa Marsa, ona sa Venere, ali naše razlike se savršeno dopunjuju - objašnjava Majk.

Majk i Pegi se poznaju još iz srednje škole, a u braku su više od pola veka. Uspešno su prošli proces transplantacije u bolnici Sent Dejvid, Teksas.

Pegi se sada oporavlja, a njeno telo pozitivno reaguje na presađeni organ. Majk tvrdi da je tajna njihove romanse u bezrezervnoj ljubavi.

- Veoma sam posvećen kao suprug. Zavetovali smo se na večnu ljubav, u dobru i zlu, u bolesti i zdravlju. Sve vreme se borimo da ostanemo zajedno i prkosimo smrti da nas ne razdvoji - navodi Majk.

Video: Suze ovog 9-godišnjaka se pamte: Borio se sa rakom, a onda je popio poslednju dozu hemioterapije

(N.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA