≫ 

Deca su se zabrinula za Deda Mrazove irvase, pa su im veterinari širom sveta priskočili u pomoć

Jednoj mami su zabrinuta deca postavila pitanje o irvasima na koje nije imala odgovor. Zbog toga se obratila stručnjacima, a nije se ni nadala kakvu reakciju će njeno pitanje izazvati

  • 0
irvas u snegu vuče saonice Foto: Unsplash

Kada ste bili mali, sigurno vam je bila prava čarolija pomisao na irvase koji vuku saonice Deda Mraza pune paketića za dobru decu širom sveta. Ali da li ste se ikada zapitali da li irvasima od puno slatkiša može da pozli?

Deca Megi Noks svakako jesu. Naime, oni su svoju mamu upitali šta će se desiti ako Deda Mrazovi irvasi pojedu previše slatkiša, pa se razbole. Pošto Megi nije uspela da pronađe odgovor nigde na internetu, obratila se grupi na Fejsbuku po imenu "Horse Vet Corner", koja je namenjena svim pitanjima vezanim za papkare, a prevashodno konje.

Mama se nije nadala da će je iko udostojiti odgovora, ali dogodilo se upravo suprotno. Ne samo da je dobila jedan odgovor, već su veterinari širom sveta priskočili u pomoć i pozabavili se iskrenom zabrinutošću njene dece.

Foto: Printscreen/Facebook/Horse Vet Corner

- Podelila sam pitanje svoje dece o ishrani irvasa u grupu "Horse Vet Corner" nadajući se da neće izbrisati moju objavu zbog pravila grupe. Oduševljena sam odgovorima koji su pristigli - priznaje Megi Noks za Bored Panda.

Veterinari iz čitavog sveta čija uža specijalnost su velike životinje javili su se kako bi poručila Meginoj deci da ne brinu. Čak su i osmislili međunarodnu organizaciju po imenu E.L.V.E.S. (bukv. vilenjaci). Prevedeno sa engleskog, naziv ove organizacije glasi Veterinarski stručni sistem za urgentno prizemljenje.

Oni su Meginoj deci poručili da je ova organizacija zadužena za proveru zdravstvenog stanja svakog Deda Mrazovog irvasa, kao i da su oni tu da pruže irvasima hranu, vodu i elektrolite bilo kad tokom njihovog obilaska planete.

Deda Mraz Deda Mraz može da bude bezbrižan, irvasi su bezbedni Foto: Ivan Živković

Neki od veterinara su, čak, ponudili svoje ambare i pašnjake kao mesta za urgentno sletanje irvasa.

Pola Vilijamson, jedna od veterinara u grupi koja se obratila zabrinutoj dečici, poručila im je da je njihovo pitanje sasvim na mestu.

- U potpunosti razumem vašu brigu kada je tolika količina šećera u pitanju. Ipak, moramo zapamtiti da su Deda Mrazovi irvasi dobro utrenirane atlete. Stoga, potreban im je izvor energije koji se lagano konzumira. Zato bi šargarepe i seno bili bolji izbor za njih od slatkiša - napisala je Pola, dodajući da su veterinari širom sveta spremni da se odazovu pozivu ukoliko zatrebaju irvasima.

Veterinari iz Australije, SAD, Holandije, Ujedinje nog Kravljevstva, Južne Afrike i Španije samo su neki od onih koji su se javili Megi u želji da uvere mališane da svi paze na Deda Mrazove irvase dok šire radost čitavom planetom.

Video: Pokloni će izgleda ove godine kasniti: Irvasi se zaglavili na zaleđenom jezeru

(N. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA