I vi ćete ostati bez teksta: Australijanka nacrtala potresnu ilustraciju posledica požara

Devojka nije ni bila svesna koliko će njen crtež potresti planetu

  • 0

Požari u Australiji i dalje besne, a već nedeljama smo svedoci stravičnih prizora uništene prirode. Ono što nam svima ledi krv u žilama i tera suze na oči jesu snimci i slike sprženih životinja. Prema poslednjim saznanjima, brojka stradalih životinja u požarima prešla je milijardu jedinki. Mnoge endemske vrste sa kontinentna su ozbiljno ugrožene, od koala do različitih vrsta ptica.

Jedna Australijanka je zbog toga odlučila da otvori dušu i podeli sa svetom potresan prikaz nesrećne sudbine najbrojnijih žrtava požara, priču nam donosi Bored Panda.

Šanaja-Mej Starm trenutno živi u američkoj državi Džordžiji. Na njenom Instagram profilu je nedavno osvanuo crtež na kome čuveni australijski prirodnjak Stiv Irvin dočekuje nastradale životinje u raju sa porukom dobrodošlice: "Ne brinite, mališani. Ja ću brinuti o vama."

- U potpunosti je poražavajuće. Ovo je zasigurno najgori požar kome sam imala priliku da posvedočim. Samo to mi se pojavljuje na društvenim mrežama - plamenovi, mrtve životinje, izmoreni vatrogasci i moji opustošeni zemljaci - otkriva Šanaja-Mej.

Šanaja-Mej je došla na ideju za crtež razmišljajući o životinjama pogođenim požarom. Razmišljala je o tome koliko su zbunjene i potresene.

- Životinjice koje su preminule su sada u rukama Stiva Irvina. Zaista se nadam da će moj crtež pružiti utehu i izmamiti osmeh olakšanja ljudima koji ga vide - kaže umetnica.

Stiven Irving 2 Printskrin: Youtube/steveweloveyou

Stiv Irvin je imao 44 godine kada je snimao novi serijal o najopasnijim životinjama u okeanu. Australijski lovac na krokodile je 2006. s filmskom ekipom zaronio u vode ispred grada Port Daglas da snimi tamošnji podvodni svet, pa se približio jednoj velikoj raži.

One obično otplivaju kada osete opasnost, ali nekada i napadnu onog ko iz uznemirava. Imaju vrlo opasno oružje - otrovni šiljak na vrhu repa, koji snažno zabiju u "protivnika". Raža je taj šiljak zabila Irvinu u levi deo grudi. Oni koji su bili s njim, smesta su ga izvukli na površinu i pozvali helikopter, koji ga je odvezao do bolnice na obližnjem ostrvu, ali tamo su lekari mogli jedino da konstatuju smrt.

Video: Hrabri farmer spasio bebu kengura iz pakla u Australiji

(N. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA