Vole poljupce s jezikom, stide se i uživaju u maženju: Devojka ispričala o bliskom susretu sa vukom

Iako divlje životinje nisu preporučljive kao kućni ljubimci i nemamo baš često želju da ih sretnemo, one takođe umeju da budu umiljate i traže samo malo ljubavi i pažnje

  • 0
Devojka sa vukom Foto: Tumblr/thewugtest

Vukovi su oduvek važili za snažna, divlja stvorenja, što je primoralo ljude u severnoj Americi i Evropi da ih proteraju iz njihovih prirodnih staništa. Kako bi pokazali kakva je zaista priroda vukova, neka udruženja organizuju upoznavanje sa njima, piše Boredpanda.

Jedna devojka postavila je na Tumblr-u fotografiju sa jednog ovakvog druženja i nije mogla pronaći prave reči kojima bi izrazila svoje oduševljenje i iznenađenje nakon što je shvatila da je stvorenje koje je upoznala u osnovi samo ogroman pas.

Ona je napisala sledeće:

- Ukoliko nikada niste imali priliku da budete u blizini vukova i smatrate da je nećete ni imati, evo stvari koje biste trebali da znate o njima:

  • Njihovo krzno je toliko mekano da možete zariti celu ruku u njega dok ih mazite;
  • Vukovi su mnogo veći nego što mislite da jesu. Samo zamislite vuka onolikog koliki mislite da jeste, a zatim duplirajte tu veličinu;
  • Ne osećaju se kao psi, ali imaju određeni "šmek" za koji ne možete da odredite da li je dobar ili loš;
  • Oni zaista pokušavaju da oližu unutrašnjost vaših usana. Moraćete čvrsto da stisnete usne kako biste sprečili da gurne jezik unutra i obavi to što on smatra zanimljivim pozdravom;
  • Vuk apsolutno neće želeti da vas gleda dok ga mazite i igrate se sa njim, ali će želeti da nastavite to da radite. On se, zapravo, stidi;
  • Ukoliko nešto tako veliko, poput vuka, želi da legne na vas, jednostavno ćete morati da se pomirite sa tim;
  • Mladi vukovi su, baš kao i mladi psi, prilično glupi. Vuk tinejdžer će videti vaše krhko, nežno rame i pomisliti kako svom svojom težinom može da se osloni na njega. I to će i uraditi;
  • Dozvoliti vuku da jede iz vaših ruku i nije tako zastrašujuće. A kada jednom to probate, poželećete ceo dan to da radite.

Avanturistički kolumnista iz Kolorada potvrdio je priču o tome da vukovi zaista vole "poljupce sa jezikom" i da im je to ekvivalent za čvrsto rukovanje među ljudima. Ipak, kada bacite pogled na pravila ponašanja i odricanja od odgovornosti, na bilo kojoj reklami za ovu turu, postaće vam jasno da svoju odgovornost morate shvatiti ozbiljno ukoliko želite veliki vučji poljubac.

Recimo, "Centar za vukove i divlji život" u Koloradu ima spisak određenih vrsta frizura i neadekvatne odeće koju posetioci ne mogu nositi tokom ove posete, a postoji i napomena u kojoj se navodi da vukovi "vole da kradu".

Cilj ove organizacije je, ujedno, i da edukuje ljude o stvarima kao što su trgovina krznom i kućnim ljubimcima od čega su spašeni mnogi njihovi vukovi koji više ne mogu biti bezbedno vraćeni u divljinu. Na zapadu SAD-a, gde su vukovi ozbiljno ugroženi jer su pretnja za stoku, organizacije se, takođe, zalažu i za bezbedno držanje stoke, koristeći sredstva koja nisu smrtonosna za teranje grabljivaca.

Druga stvar o kojoj organizacije žele da edukuju narod jesu hibridi vukova, za koje se navodi da su mnogo teži za posedovanje od domaćih pasa i ne preporučuju se onima koji nemaju adekvatno obezbeđen prostor na kom bi oni boravili, kvalifikovanog veterinara i mnogo vremena i energije koje će uložiti u njihovu dresuru.

Vukovi Foto: Tanjug/AP

Teksaška organizacija posvećena spasavanju vukova navela je da je predstavljanje vašeg psa kao hibrida vuka čak i kad on to nije, zapravo veoma opasno.

Naime, lažno predstavljanje vašeg haskija ili nemačkog ovčara kao polu-vuka može navesti druge ljude da veruju kako je briga o vuku manje zahtevna nego što stvarno jeste. Tako će oni nabavljati vukove koji će im kasnije biti oduzeti, ili će ih sami napustiti kada shvate da ne mogu da im pruže odgovarajuću negu.

Divlji vukovi poznati su po tome da vole da žive skriveni i, u većini delova sveta, je malo verovatno da ćete ih videti. Međutim, ljudi u Kanadi poslednjih godina imaju problem sa divljim vukovima koji su se previše navikli na ljudsko prisustvo, što je pojačalo njihovu agresiju i morali su biti upucani zbog napada na ljude i pse.

Ukoliko želite da se zbližite sa vukom ili bilo kojom drugom divljom životinjom, savet je da to ne radite u divljini. U najboljem slučaju, nećete pronaći nijednog vuka, a u najgorem možete biti povređeni, dok će životinja biti kažnjena za to.

Umesto ovakvih postupaka, bolje posetite organizacije za utočište divljih životinja, gde biste ih upoznali u prisustvu profesionalaca.

(B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA