"Koji od ovih ljudi je silovao Suzi?": Zbog pitanja na testu iz biologije roditelji đaka pobesneli

Fotografija kontroverznog pitanja brzo se proširila društvenim mrežama, a šokirani roditelji počeli su da se žale

  • 2

Roditelji učenika jedne srednje škole u Hjustonu razbesneli su se kad su saznali da je u testu iz biologije njihovoj deci bilo postavljeno pitanje koje je opisivalo silovanje.

Učenici srednje škole dobili su zadatak u kojem su morali da odgovore ko je od navedenih osumnjičenih iz hipotetičkog scenarija silovatelj.

- Suzi je napadnuta u uličici i žrtva je silovanja. Policija je uzela uzorke sperme s mesta zločina i uhapsila trojicu osumnjičenih. Koji od njih je silovao Suzi? - glasilo je pitanje koje je razbesnelo roditelje 90 učenika u dobi od 14 i 15 godina koji su radili ovaj test, prenosi Njujork post.

Fotografija kontroverznog pitanja brzo se proširila društvenim mrežama, a šokirani roditelji počeli su da se žale.

- Ovo je uznemirujuće. Devojke tih godina znaju da je silovanje prisilni čin seksa i to ih uznemiruje. Zbog toga mi nije jasno kako je nastavnicima palo na pamet tako nešto da stave u test - rekla je za KPRC2 Kuki Von Haven, majka jedne učenice.

Nakon što su primili pritužbe brojnih roditelja školski odbor je u izjavi naveo da se radilo o grešci, a ne standardnom delu nastave.

- Ovaj zadatak nije deo nastavnog programa koji je odobren u ovom okrugu. Istražili smo kako je došlo do ovog i sprovedene su prikladne mere - rekli su.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Asdfg

    17. januar 2020 | 12:12

    Mene vise zabrinjava tezina ovog zadatka za srednjoskolce, koji bi moglo dete da resi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA