Golemo hapšenje: U Iraku uhapsili ovog debelog pripadnika ISIS, morali da ga ukrcaju na kamion

Sumnjiči se da je izdavao fetve ili verske presude, nakon kojih su pogubljeni mnogi učenjaci i sveštenici te bombardovane džamije. Iračka policija saopštila je kako je muftija jedan od glavnih čelnika ISIS-a

  • 4

Muftija Islamske države koji je uhapšen u Iraku bio je toliko težak da su pri hapšenju morali da ga ukrcaju u prikolicu kamiona.

Iračke snage bezbednosti uhapsile su u četvrtak Šifu al-Nimu u gradu Mosulu. Sumnjiči se da je izdavao fetve ili verske presude, nakon kojih su pogubljeni mnogi učenjaci i sveštenici te bombardovane džamije. Iračka policija saopštila je kako je muftija jedan od glavnih čelnika ISIS-a.

Na fotografiji njegovog hapšenja vidi se kako Šifu al-Nimu stavljaju u zadnji deo kamiona jer nije stao u policijsko vozilo, piše Dejli mejl.

- Oduševljen sam što je u Mosulu uhapšen aba Hut Islamske države. Odgovoran je za ubistva muškaraca, žena i dece. Ta je životinja silovala i ubijala - napisao je na Tviteru Britanac koji se borio protiv ISIS-a u Siriji.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA