≫ 

Ona je moderna veštica: Za bacanje čini traži 140 evra, u ponudi nema kletve

Veštičarenje je sve češća pojava među mladima

  • 4
Veštica Printskrin: Joe

Da li je iko mogao da predvidi da će bacanje čini u 21. veku biti jedan od najtraženijih poslova na Instagramu? U svetu u kojem društvene mreže kradu naše podatke, a roboti naš posao, u kome je sve izvrnuto na opačke i s pravom se naziva dobom apsurda, sve više mladih postaje fascinirano ritualima, tarotom i astrologijom. Veštičarenje je ponovo "in".

- Internet je omogućio da veštičarenje i Vika budu mnogo dostupniji mladima. To je sada kao veganstvo - kaže Di Džonson, jedna od modernih "čarobnica".

Novinari portala Joe susreli su se sa ovom "profesionalnom vešticom" koja im je otrkila više o samom fenomenu. Kako kaže, magiju praktikuje još od svojih tinejdžerskih dana. Sada, to joj je posao sa punim radnim vremenom. 

Di naplaćuje bacanje čini 120 funti, tj. oko 140 evra po čini. U ponudi nema kletve, već hokus pokuse koji će vam (tvrdi ona) doneti sreću na novom poslu, zaštitu ili dobrobit. Ona takođe prodaje kristale, amajlije i zna nešto i o reiki lečenju. 

- Mislim da sam uvek imala magiju u sebi - kaže Di.

Ona smatra da je slika veštice, kao usamljene žene koja sa crnom mačkom živi na kraju sela, krajnje preveziđena. Di živi u dobrom i skupom kraju blizu svetog Albanasa (kako i ne bi, kada ovoliko naplaćuje), gde baštu u kojoj gaji trave deli sa svojim komšijama. Ne jaše metlu - vozi "land rover".

- Veštičarenje je pogrešno razumevano godinama. No, ono je tu od početka vremena. Sastoji se u proučavanju moći koju ima priroda i kako tom moći osnažite sami sebe - kaže ona.

Šta mislite o veštičarenju u 21. veku? Javite nam u komentarima.

(Telegraf.rs/Joe)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Nina

    18. januar 2020 | 12:31

    Bacanje čini i kletva ti odprilike dodje isto. Igra reči

  • Сале

    18. januar 2020 | 21:12

    Класичан преварант за узимање пара овцама.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA