≫ 

10 znakova su jasno ukazivali na to da Megan i Hari hoće da napuste kraljevsku porodicu

Po sevmu sudeći, princ Hari i njegova supruga već neko vreme planiraju da se odreknu svojih zvanja i dužnosti članova kraljevske porodice, a neke njihove izjave i postupci ukazivali su na to

  • 1
Kraljica Elizabeta,Hari i Megan, Britain Royals Prince Harry

Princ Hari i Megan Markl / Foto: Tanjug/AP

Megan Markl i princ Hari postigli su sporazum sa kraljicom Elizabetom II da na proleće potpuno budu razrešeni dužnosti članova kraljevske porodice, što znači da više neće imati titule i da neće biti finansirati iz javnih sredstava. Kada su 8. janara ove godine izdali saopštenje da žele da napuste kraljevsku porodicu, mnogi su se šokirali, ali za one koji su pažljivo pratili svaki njihov korak ovo nije bilo iznenađenje, piše Insider.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa već neko vreme su izražavali nezadovoljstvo zbog plemićkog načina života, što je najuočljivije u njihovom televizijskom dokumentarcu, gde je Megan rekla da nema mnogo onih koji su je pitali kako se oseća, dok je Hari izjavio da ga svaki blic kamere podseća na majčinu smrt, a evo koji su sve znaci upućivali na to da njih dvoje žele da istupe iz kraljevske porodice.

1) Princ Hari je jednom izjavio da niko iz kraljevske porodice ne želi da postane kralj ili kraljica

 

U intervjuu za časopis „Newsweek“, princ Hari je ukazao na to da ne uživa što je deo kraljevske porodice.

- Mi smo deo modernizovanja britanske monarhije. Ovo ne radimo za sebe, nego za opštu dobrobit ljudi. Da li neko iz kraljevske porodice želi da bude kralj ili kraljica? Mislim da ne želi, ali ćemo nastaviti sa svojim dužnostima – rekao je on.

Osim toga, prema rečima izvora bliskog kraljevskoj porodici, Hari je kao mali tokom jedne svađe sa bratom Vilijamom u besu rekao: „Ti ćeš biti kralj jednog dana, ja neću. Zato mogu da radim šta hoću“.

2) Hari i Megan nisu svom sinu Arčiju dali kraljevski titulu

 

Kada je Arči Harison Mauntbeten-Vindzor rođen u maju 2019. godine, njegovi roditelji su odlučili da mu ne daju titulu.

- Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su želeli da njihov sin živi što normalnijim životom, zbog čega nije dobio titulu Grofa od Dambartona – objasnio je po njegovom rođenju Ričard Ficvilijams, poznavalac kraljevske porodice.

Za razliku od ostalih kraljevskih beba, detalji o Arčijevom rođenju ostali su privatni. Na primer, Hari i Megan nisu ispoštovali tradiciju fotografisanja pri izlasku iz porodilišta, nego su se fotografisali nekoliko dana kasnije u dvorcu Vindzor.

Arci

Foto: Tanjug/AP

3) Istupili su iz Kejtine i Vilijamove Kraljevske fondacije kako bi pokrenuli sopstvenu dobrotvornu organizaciju

 

Megan i Hari su u julu 2019. napustili Kraljevsku fondaciju, osnovanu 2009. godine. Tada je u zvaničnom saopštenju pisalo da oni žele da osnuju sopstvenu dobrotvornu organizaciju uz pordšku Kraljevske fondacije.

Ipak, početkom januara ove godine u saopštenju na Instagramu objasnili su da će živeti na relaciji Ujedinjeno Kraljevstvo – SAD.

- Ovaj geografski balans omogući će nam da podignemo svoje dete tako da poštuje kraljevsku tradicuju porodice u okviru koje je rođen, dok će nam stvoriti i prostor da se fokusiramo na sledeće poglavlje u svojim životima, uključujući i osnivanje nove dobrotvorne organizacije – piše u saopštenju.

4) Postoje glasine o neslaganju para sa ostatkom porodice

 

Hari je u dokumentarcu za ITV uputio na procep koji postoji u odnosu sa njegovim bratom, princom Vilijamom.

- Deo ove uloge i ovog posla, ove porodice, jeste život pod pritiskom – neke stvari se, neizbežno, dešavaju. Ali mi smo braća. Uvek ćemo biti braća. Trenutno smo na različitim putevima, ali ću ja uvek biti tu za njega i, koliko znam, on će biti tu za mene – izjavio je Hari.

Princ Hari, Megan Markl, kraljevsko venčanje,

Foto: Tanjug/AP

5) Megan je u istom dokumentarcu priznala da se teško nosi sa plemićkim životom

 

Vojvotkinja od Saseksa je priznala da su stvari postale posebno teške otkad se u maju 2019. rodio njihov sin Arči.

- Svaka žena je ranjivija kad je trudna, pa mi je bilo posebno teško u tom periodu. A tek kada sam postala majka. To je zaista bilo previše. Hvala vam što ste me pitali da li sam dobro, jer me to nije pitalo mnogo ljudi – rekla je ona Tomu Bredbiju u dokumentarcu za ITV.

6) Megan je izjavila da su je prijatelji upozorili da se ne udaje za Harija „jer će joj britanski tabloidi uništiti život“

 

U istom intervjuu Marklova je ispričala koliko se njen pogled na britanske medije promenio otkad je postala deo kraljevske porodice.

- Teško je. Mislim da to niko ne može da razume, ali ja iskreno nisam imala pojma da će biti tako, što je isto teško razumeti. Kada sam upoznala svog sadašnjeg supruga, moji prijatelji su bili srećni jer sam ja srećna, ali moji prijatelji iz Britanije rekli su mi „sigurni smo da je on super, ali ne bi trebalo to da uradiš, jer će ti britanski tabloidi uništiti život“ – rekla je ona, objasnivši da im tada nije verovala.

Megan Markl, Meghan Markle

Foto: Profimedia

7) Princ Hari je priznao da ga svaki blic foto-aparata podseti na majčinu smrt

 

Hari je tokom razgovora sa Tomom Bredbijem ispričao da je smrt princeze Dajane za njega ostala „otvorena rana“.

- Svaki put kad vidim kameru, svaki put kad čujem klik, svaki put kad bljesne blic, to me vrati nazad i to je najgori podsetnik na nju. Ali, kao što sam rekao, sa ovom ulogom, sa ovim poslom, dolazi i pritisak, koji me, nažalost, podseća i na ružne stvari – otkrio je on.

8) Njihov plan da stvore svoj brend nezavisno od porodice već neko vreme se razvija

 

Godinama pre nego što je stupila u Bakingamsku palatu, Megan se zalagala za prava žena. Radila je sa Ujedinjenim nacijama i drugim organizacijama kako bi podigla svest o polnoj nejednakosti u zemljama u razvoju. Iako joj je to što je deo kraljevske porodice moglo pomoći u njenoj misiji, Marklova je razvila svoj brend „Saseks“ koristeći se više svojim statusom poznate ličnosti nego statusom člana kraljevske porodice.

Kraljevska porodica, Megan Markl, princ Hari, kraljica Elizabeta

Foto: Tanjug/AP/Alexi Lubomirski/Kensington Palace

9) Njihovi novi propisi za medije pokazuju da im ne odgovara način na koji se kraljevska porodica nosi sa medijima

 

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa objavili su da njihovo istupanje iz kraljevske porodice znači da više neće sarađivati sa „kraljevskom rotacijom“. Ovaj sistem dozvoljava rotaciju kraljevskih reportera iz britanskih novina na svim događajima porodice i slobodno obaveštavanje o svemu što se tiče njih. Među medijima koji ovde spadaju su, između ostalog, „Daily Express“, „Daily Mail“, „Daily Mirror“, „Evening Standard“, „The Telegraph“, „The Times of London“ i „The Sun“.

Prema onome što je objavljeno na njihovom sajtu, oni veruju u „slobodnu, jaku i otvorenu medijsku industriju, koja poštuje istinu i neguje inkluzivnost, raznolikost i toleranciju“. Ovo se desilo nakon što su britanski mediji optuženi da su pisali rasističke članke o vojvotkinji.

10) Šestonedeljni put u Kanadu verovatno je bio probni period

 

Posle manje od nedelju dana o njihovom istupanja iz kraljevske porodice, kraljica Elizabeta II je u saopštenju navela da će Hari i Megan deo vremena od sada provoditi u Kanadi. Njih dvoje su već boravili na ostrvu Vankuver tokom šestonedeljnog odmora, posle čega je Megan došla na nekoliko dana u Ujedinjeno Kraljestvo, da bi se ponovo vratila u Kanadu. Časopis „The Sun“ je i pre kraljičinog saopštenja pisao o tome da će se njih dvoje preseliti u Kanadu.

Video: Da li je Megan Markl trebalo da bude deo kraljevske porodice?

V. T.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • 0205

    20. januar 2020 | 16:52

    Neke rane nikad ne zarastaju.. Zelim im svu srecu, njihov zivot, njihovi porazi i uspesi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA