Pogled na Zemlju iz orbite: Snimak iz unutrašnjosti kabine Boingove "Starlajner" kapsule (VIDEO)

Let Boingove orbitalne kapsule "Starlajner" nije prošao kako je zamišljeno, ali je zato stigao jedinstven snimak iz unutrašnjosti kabine iz koga se vide ključna dešavanja ovog događaja

  • 3
starlajner

Foto: Wikipedia

Prvi test let Boingove kapsule "Starlajner" možda nije prošao baš onako kako je planirano, s obzirom na to da letelica nije uspela da stigne tamo gde je trebalo i da pristane na dok sa ISS-om, međutim iz testa se može mnogo toga naučiti.

Ipak, Boing je objavio video klip sa glavnim dešavanjima ovog događaja, koji su snimale četiri kamere unutar kapsule. Na njima se vidi unutrašnjost kapsule i dešavanja u njoj, a tu je i jedinstven pogled kroz prozor kapsule, kroz koji se vidi lansiranje, ulazak u orbitu i kako je letelica sletela nazad.

U nekoliko prvih sekundi videa možete da vidite lansiranje i uspon, pri čemu se kapsula trese iznutra zbog jakih sila koje deluju na nju prilikom lansiranja.

Iako izgleda kao da u kabini sedi čovek, let je ustvari bio bez posade. U pitanju je lutka koja je odevena kao astronaut i koja sedi u pilotskoj kabini, a koju su nazvali Rozi (Rosie) po feminističkoj ikoni „Rosie the Riveter“.

(T. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Aca

    22. januar 2020 | 00:15

    Snimaju napolje a postsvili kameru da se vidi manje od pola prozora. Zakrivljenost Zemlje je nenormalno velika. Bitno da snimaju igracku ...

  • Aca

    22. januar 2020 | 00:01

    Ko jos veruje u NASA filmove? Gluposti...

  • Potinger

    22. januar 2020 | 09:12

    Vecu glupost nisam video,zamislite haaaa,kako je tek bilo kad su Amerikanci na mesec isli ahaha,a na kraj snimka udari kapsula u nesto mora da vise nema dalje,ahahahahha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA