Spremite se: Iguane će opet padati sa neba

Ove životinje ne mogu da podnesu baš dobro temperature kao što su trenutne pa u ovim situacijama postaju tromi, te kada temperatura padne ispod 7 stepeni Celzijusovih one padaju u san ili stanje omamljenosti

  • 0

Hladno vreme širi se istokom SAD, a nižim temperaturama pogođeni su čak i neki južni delovi. Od Luizijane do Karolina, čak i na Floridi, temperature su od 10 do 15 stepeni niže od proseka.

Zbog toga su izdata upozorenja na Floridi i u Džordžiji, a ona su krajnje neobična. Naime, Nacionalni meteorološki centar u Majamiju izdao je saopštenje upozoravajući na iguane.

- Nemojte da vas iznenadi ako vidite večeras kako iguane padaju sa drveća - navedeno je na Tviteru.

 

Generalno, na jugu Floride postoji strah od iguana koje obično spavaju na drveću, pa kada zaspu padaju "sa neba" pravo na ulicu, automobile, bazene, pa čak i prolaznike.

Ove životinje ne mogu da podnesu baš dobro temperature kao što su trenutne pa u ovim situacijama postaju tromi, te kada temperatura padne ispod 7 stepeni Celzijusovih one padaju u san ili stanje omamljenosti. Izgledaju kao da su mrtve, ali nisu. Dišu i dalje i sve funkcije tela i dalje rade.

To je zapravo njihov način da se zaštite i u takvom stanju ostaju sve dok temperatura ne bude iznad 10 stepeni.

Video: Brutalno: Džinovski gušter munjevitom brzinom prožderao pticu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA