Ništa slađe niste videli: Videla je rupu u plafonu i razbacane stvari, a onda i ovog plišanog uljeza

Zvuči kao uviđaj sa mesta zločina, ali posredi je nešto još bizarnije

  • 0

Bri Blejkmen iz Australije doživela je pravi šok jednog jutra kada je kročila u svoju kancelariju koja je izgledala kao da je u njoj eksplodirala bomba.

Papiri su bili razbacani svuda po podu, knjige poobarane sa polica, ali je, ipak, najčudnovatija bila rupa u plafonu. Bila je sigurna da joj je neko provalio u kancelariju.

- Tek kada sam otišla na drugu stranu prostorije da proverim računar, primetila sam to plišano lice kako pilji u mene, sedeći iza računara - objašnjava Bri, koja radi na Australijskom narodnom univerzitetu u Kanberi (UNILAD).

 

Tada je primetila i ostatke izmeta i urina svuda naokolo. Krivac je bio četkorepi oposum, torbar koji naseljava drveće Australije i aktivan je noću.

Životinjica je bila uplašena i povučena

 

Bri veruje da je zalutao u kancelariju, pa je pokušao da se uzvere uz policu sa knjigama, ali da nije imao dovoljno snage da dosegne rupu na plafonu.

Sažalila se na nestašnog vragolana, pa mu je dala vode i parče šargarepe, da povrati snagu. Potom je pozvala službu za životinje.

Na oposumovu nesreću, prvobitni plan spasavanja se izjalovio, jer je Kanberu pogodila jaka oluja sa gradom, pa je služba došla tek dva dana kasnije, a za to vreme je oposum bio hranjen povrćem.

Foto: Wikipedia/Brisbane City Council

 

Ipak, na kraju se sam izbavio iz kancelarije, jer je uspeo da povrati snagu, zahvaljujući dobijenoj hrani i vodi, i izađe kroz rupu na plafonu.

Bri je podelila priču na svom nalogu na Tviteru i istakla da se ne brine za napravljeni nered, već za dobrobit četkorepog torbara. Podstakla je svoje pratioce da doniraju sredstva organizacijama koje se bave spasavanjem životinja.

- Drago mi je da ovo priča sa srećnim završetkom, ali puno je malih oposuma kojima je zaista potrebna pomoć - kaže Bri.

(N. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA