≫ 

Navodno su rasprodati: Suveniri sa venčanja Harija i Megan više se ne mogu kupiti onlajn

Kako su odlučili da otpočnu nov život daleko od plemićkih obaveza, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa izgubili su mnoge počasti i povlastice koje su imali

  • 1
Hari i Megan venčanje

Foto: Printskrin/youtube/Global News

Zvanični suveniri sa venčanja vojvode i vojvotkinje od Saseksa nisu više dostupni na zvaničnoj stranici za onlajn kupovinu kraljevskih suvenira.

Suveniri koji su objavljeni uoči njihovog venčanja 2018. godine, uključivali su porcelansku šolju za kafu, šešir i tanjire, između ostalog. Neki komadi bili su još uvek dostupni do pre par dana, poput ukrasne kutije snižene sa 35 funti na 10 funti i minijaturne šolje snižene sa 19,95 funti na 10 funti. Međutim, kada sada pretražite imena vojvode i vojvotkinje od Saseksa, ovde nema rezultata, piše Hello.

U izjavi ljudi zaduženih za kraljevsku kolekciju navodi se da su ovi suveniri jednostavno prebačeni među one koji nisu više dostupni. Portparolka je rekla:

- Mnoge kolekcije od porcelana prave se za “Rojal Kolekšn Trast” kako bi se proslavile određene prilike i rasprodaju se za određeno vreme. Kolekcija pravljena za proslavu venčanja vojvode i vojvotkinje od Saseksa je rasprodata.

Ipak, mnogi suveniri pravljeni povodom proslave venčanja princeze Judžine u oktobru 2018. godine, uključujući salvete za čaj i tanjire od porcelana, takođe su rasprodati, ali još uvek postoje na sajtu. Porcelanska kolekcija pravljena 2015. godine povodom toga što je kraljica postala vladar koji je najduže na tronu ove zemlje (tri godine pre venčanja princa Harija i Megan Markl), takođe je još dostupna za kupovinu.

Do ove promene je došlo nakon što su Hari i Megan odlučili da odstupe iz kraljevske porodice i izabrali finansijsku i ličnu nezavisnost pre nego plemićke dužnosti. Par više neće koristiti svoje titule kada otpočnu novi život sa svojim sinom Arčijem provodeći većinu svog vremena u Kanadi.

Njihovi svadbeni suveniri imali su na sebi zlatne inicijale Harija i Megan povezane belom mašnom, a iznad njih je bila oslikana Harijeva kruna. Dekoracija na ivicama suvenira bila je inspirisana mestom održavanja njihovog venčanja i zasnovana je na radovima na vratima kapele “Sent Džordž” u Vindzoru.

Ovi suveniri, zajedno sa onima koji su pravljeni povodom obeležavanja rođenja princa Luisa i venčanja princeze Judžine, doneli su kraljevskoj porodici prihode od 21,7 miliona funti 2018. godine.

Video: E, i to da se završi: Princ Hari stigao u Kanadu, počinje novi život sa Megan i Arčijem

(B. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • XY

    25. januar 2020 | 03:17

    Kako nema više? Ja ne mogu da spavam dok ne kupim bar šolju. 😎

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA