≫ 

Prevencija je ključ: Pas pojeo pasoš vlasnice i sprečio je da ode u Kinu

Ljubimci znaju kada vlasniku preti opasnost

  • 1
Kim

Foto: screenshot/facebook.com/金毛愛旅行の視角

Poznato je da životinje imaju snažnu intuiciju. Naizgled čudno ponašanje kućnih ljubimaca, znak je da su vlasnik ili čitava porodica u velikoj opasnosti.

Nauka još uvek nije dokazala da kućni ljubimci imaju čulo koje prepoznaje pretnje ili predviđa budućnost, ali postoji na hiljade primera koji svedoče da su životinje spasile ljude.

Takav slučaj dogodio se na Tajvanu, zemlji koja se nalazi blizu žarišta koronavirusa. Zlatni retriver Kim zubima je pocepao pasoš vlasnice, neposredno pre leta za Vuhan. Ne zna se da li je pas bio gladan ili željan igre, ali najveća misterija leži u činjenici da je od svih predmeta u stanu izabrao pasoš.

Ljubitelji životinja tvrde da je pas osetio potencijalnu opasnost po vlasnika, pa njegovu pakost tumače kao zaštitničko ponašanje.

Grad Vuhan se poslednjih dana nalazi u centru pažnje, jer je reč o žarištu smrtonosnog virusa. Upravo je tu počela epidemija koja se širi čitavom planetom.

Kimova vlasnica objavila je na Fejsbuku fotografije uništenog pasoša. Prizor govori da se pas stidi zbog postupka. Vlasnica se naljutila na Kima, ali se incident dogodio pre nego što je u Vuhanu otkrivena epidemija virusa.

- Ovaj mali me stvarno štiti. Kada je Kim uništio pasoš, saznala sam da u Vuhanu vlada opaki virus. Svakog dana pomislim na to i ne mogu da sakrijem emocije. Srećom, nismo otputovali - napisala je vlasnica psa i priznala da je na kraju sve ispalo kako treba.

Oko 2.000 osoba širom Kine zaraženo je korona virusom. Broj obolelih stalno raste, jer su obolele osobe prenosioci virusa tokom inkubacije koja traje do 14 dana. Zvanični podaci kažu da je 56 osoba umrlo od posledica infekcije. Kina je uvela pooštrenu kontrolu saobraćaja, a grad Vuhan je skoro izolovan od ostatka zemlje, piše Bored panda.

BBC javlja da vlasti razmišljaju o zabrani prodaje divljih životinja. Naučnici i lekari tvrde da je reč o glavnim prenosiocima virusa, ali to još uvek nije potvrđeno.

Pored Kine, virus se pojavio u SAD, Francuskoj, Japanu, Tajvanu, Nepalu, Australiji, Tajlandu, Singapuru i Vijetnamu. Globalna pandemija se još uvek može sprečiti, tvrde stručnjaci.

(N. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA