Specijalni zadatak: Vojnici odbili odmor da bi pomogli koalama, hrane ih na špric

Umor ih nije sprečio da ostanu sa ugroženim životinjama

  • 0
Koale vojska

Foto: Facebook/9th Brigade - Australian Army

Požari koji mesecima pustoše Australiju još uvek nisu ugašeni, ali je njihov obim znatno smanjen u odnosu na situaciju od pre mesec dana. Državne službe pokušavaju da saniraju posledice katastrofe, a vojska posle velikih napora da spasi biljni i životinjski svet sada ima nove misije.

Premijer Skot Morison pozvao je 3.000 vojnika iz rezervnog sastava da učestvuju u gašenju požara. Evakuiše se stanovništvo na istoku zemlje, a vojnici zajedno sa ostalim službama neumorno rade danima i nedeljama.

Hiljade građana svakodnevno sprečava širenje vatre, pomažu ljudima i spašenim životinjama.

Uprkos poštedi posle napornog rada, vojnici koriste odmor da služe svojoj zemlji.

Fotografija pripadnika 16. puka za hitnu podršku objavljena je na Fejsbuku. Prikazuje kako vojska brine o koalama i hrani životinje spasene iz požara.

- Pripadnici vojske su koristili odmor da bi pomogli ugroženim životinjama u parku Klelend. Hranili su svoje krzene prijatelje iz rezervata i sređivali njihov novi dom - stoji u objavi.

Jedna od fotografija prikazuje vojnike kako drže koale umotane u ćebad. Pružaju im udobnost i prijatan osećaj tokom hranjenja, piše Bored panda.

Vojska je imala zadatak da opremi park koji će primiti spašene koale. Gradili su posebne nosače na kojima životinje vežbaju penjanje. Ova veština je neophodna kako bi otišle na drvo i tako našle sklonište od grabljivica i velikih vrućina.

Veterinari 9. brigade stigli su u rezervat na Ostrvu kengura, da bi pomogli u lečenju povređenih životinja. Kapetan Gernet Hol kaže da je situacija na terenu teška, jer su požari potpuno opustošili staništa divljih životinja. Stručni kadar leči opekotine na šapama i glavama koala, a mnoge od njih imaju teške povrede krzna.

(N. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA