Svetlana godinama živi na planini na Sibiru: Sada je zabeležila neverovatan fenomen na nebu

Ona je sa decom napustila grad i preselila se u planinsko selo kako bi sledila svoju ljubav i strast – fotografisanje prirode. Ono što je Svetlana zabeležila svojim fotoaparatom ostaviće vas bez daha

  • 0
Svetlana Kazina Sibir Rusija Foto: Instagram/vetlana_kazina_altai

Pre otprilike 20 godina, Svetlana Kazina je napustila posao u gradu kako bi sledila svoju ljubav prema prirodi. Ona i njeno dvoje dece preselili su se u drvenu kolibu u planinskom selu Uznezja u ruskoj oblasti Altajski kraj, blizu granice sa Kazakstanom.

Njihov novi dom sagrađen je pre gotovo sedam decenija, a bio je bez grejanja, toaleta i tekuće vode. Ali imao je ono što grad nije mogao da ponudi: mir i harmoniju.

Kako je vreme prolazilo, planine su postale Svetlanin dom.

Ona ih posmatra, uživa u njima i fotografiše, a fotografije prizora koji oduzimaju dah deli na svojim profilima na socijalnim mrežama, sa svima koji žele da ih vide.

Skorašnje Svetlanino putovanje na najviši vrh Sibira donelo je jedinstvene fotografije. Istražujući područja oko planine Beluha, uspela je sa svojim objektivom da zabeleži optički fenomen neverovatnih boja oblaka, koje su nastale zbog malih kapljica vode i kristala leda koji pojedinačno prelamaju svetlost.

Kako sama kaže, čak ni dugo putovanje ne sprečava je da uživa u prirodi. Od mesta gde živi potreban je jedan dan automobilom do obližnjeg sela, gde se put završava, a zatim dva dana pešice ili na konju do doline Akkem i još jedan dan do podnožja Beluha planine, navodi Bored Panda.

U tom području nalaze se dve meteorološke stanice, pa se tokom svom boravka Svetlana družila sa meteorolozima, spasiocima i pilotima helikoptera.

Prema Svetlaninim rečima, ovaj fenomen je česta pojava na njihovim planinama, ali je morala da bude brza jer boje ne traju dugo.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Svetlana Kazina (Ветка) (@svetlana_kazina_altai) on

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Svetlana Kazina (Ветка) (@svetlana_kazina_altai) on

(T.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA