Opasno je ostaviti ih bez nadzora: Kućni ljubimac tokom igre zapalio dnevnu sobu

Snimak otkriva uzrok katastrofe

  • 0
Pas izazvao požar

Printscree/Youtube/RTÉ News

Zaposleni vlasnici kućnih ljubimaca prinuđeni su da ih ostave u kući tokom boravka na poslu. Životinje bez nadzora mogu stvoriti ogromnu opasnost i ugroziti sopstvenu bezbednost.

Snimak iz dnevne sobe kuće u Novom Meksiku otkriva da je požar izazvalo devetomesečno štene. Vatrogasna jedinica okruga Los Alamos snimkom je upozorila građane na opasnosti koje prete kada se ljubimci ostave bez nadzora. Štene po imenu Kahuna igralo se sa psom Pejdžom, kada je oborilo dasku za peglanje pretrpanu stvarima.

Daska je pala preko rešetke za podno grejanje, posle čega je štene skočilo na kauč. U tom trenutku stariji pas iskusno napušta prostoriju, a Kahuna gleda plamen koji postaje sve veći.

Psi su na vreme evakuisani iz kuće, jer su vatrogasci brzo stigli na mesto nesreće i ugasili požar. Ekipa za hitne intervencije odmah je izdala upozorenje svim vlasnicima kućnih ljubimaca o mogućim opasnostima.

- AFP preporučuje vlasnicima kuća da instaliraju protivpožarne alarme. Sve zapaljive predmete ostavite na distanci od najmanje tri metra u odnosu na izvor toplote koji mora biti ugašen. To se naročito odnosi na vlasnike kućnih ljubimaca. Prenosni grejači ne bi trebalo da rade bez nadzora. Takođe, svaka kuća mora imati izlaz za slučaj požara. Stariji pas je pokazao kako bi to trebalo da izgleda. Očekujemo da će nam se Kahuna pridružiti na obuci za pse i časovima protivpožarne zaštite namenjenim mlađim osobama - piše u obraćanju.

Požar je nastao jer je vlasnik kuće zaboravio da isključi podno grejanje. Odeća je pala preko grejača, a potom se zapalila, piše Unilad.

Američka vatrogasna služba na svake 24 sekunde gasi jedan požar. Požar u zgradama se pojavljuje jednom u 63 sekunde, a kuće gore na svakih 88 sekundi.

Video: Smoreni francuski buldog je slika i prilika svakog deteta kad mu se završi raspust

(N. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA