≫ 

Neće da budu lenjivci: Sava, učitelj iz Podgorice, uči svoje đake kako da peglaju i prže palačinke

Zabava, smeh i kućni poslovi mogu da idu zajedno

  • 19

Sava Kovačević, učitelj iz Podgorice, na svojim časovima ne gubi vreme. Kad savladaju slova i brojke, njegovi đaci uče kako da sami ispleglaju svoje stvari, spreme palačinke i obavaljaju mnoge druge kućne poslove. Za ovog prosvetnog radnika učenici nisu imena u dnevniku - on želi da od njih stvori vredne i radne mlade ljude, a one koji zavise od drugih.

Na ovu neobičnu, ali hvale vrednu, edukaciju region je skrenuo oči nakon što su se na Fejsbuk stranici OŠ "Oktoih" iz Podgorice pojavile slike na kojem se vide učenici V-2 kako uz pomoć učitelja, kroz zabavu i smeh, uče da peglaju košulje, pantalone i majice.

Nakon što je veš ispeglan, deca su vežbala kako da ga pravilno saviju, vidi se na slikama.

skola cas peglanja, JU OŠ Čas peglanja košulja Foto: Facebook/JU OŠ "Oktoih" Podgorica

Ispostavilo se da je ovaj učitelj za svoju posvećenost radu već osvojio brojne nagrade. Sava je dobitnik nagrade iz Fonda za kvalitet i talente, kao i priznanja regionalne asocijacije Najbolji nastavnici bivše Jugoslavije, a povodom dobijanja ovog priznanja, dao je i intervjuu za podgorički "Dan".

- Suština našeg posla jeste da je učenik u centru samog nastavnog procesa i da postiže maksimum, a mi smo ti koji ćemo te uslove obezbijediti i svako od njih može doći maksimalno do izražaja. Ne disciplinujem ih, nego se trudim da ih naučim da oni sami sebe disciplinuju. Moraju biti svesni šta njihovo ponašanje može da znači drugima i koliko može da utiče na druge i na sam proces učenja. Mi (radnici u prosveti) smo ti koji stvaraju imidž i integritet društva. Tako da svako od nas predstavlja sebe, ali i obrazovni sistem u Crnoj Gori - kazao je on tada.

Video: Deca u Africi pevaju uglas poznatu srpsku dečiju pesmicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ana

    9. februar 2020 | 09:07

    Pametno.Vecina zavrsi srednju skolu a ne znaju ni carape oprati,mada tu i roditelji grijese.

  • Zoka

    9. februar 2020 | 10:11

    Bogami,lose je vreme doslo za muskarce. Ove devojke niti znaju niti hoce da obavljaju kucne poslove. Da rode neke i ne mogu,zato se i ne zene. Ranije se znalo u brak ulaze nevine,a danas,cast postenim devojkama,ulaze"javni wc udjes izadjes i gotovo". Zato drzava treba da snosi troskove za vantelesnu oplodnju. Zato ucite muskarci ako necete da gladujete ili da idete neuredni. Ako se zenite,prvo neka zatrudni i dobro otvirite oci

  • 👍

    9. februar 2020 | 10:42

    Car!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA