Oluja je ostavila pustoš, ali donela i priliku za dobru zabavu: Surferi su se najbolje proveli

Kijara donosi nalet adrenalina

  • 0
Surferi

Foto: screenshot/facebook.com/CARVE Surfing Magazine

Veliko nevreme je prošle nedelje sa Atlantika stiglo u Evropu. Oluja Kijara ostavila je pustoš iza sebe i ljudske žrtve, ali je za neke bila sjajna prilika da se zabave.

Najveća šteta pričinjena je u zemljama na severu Evrope, a meteorolozi u Engleskoj i Škotskoj i dalje upozoravaju na opasnosti od poplava i nabujalih reka.

Snimak koji se početkom sedmice pojavio na Fejsbuku prikazuje podivljalu reku u oblasti Kornvol na jugozapadu Engleske. Voda se ustalasala zbog lošeg vremena, a brojni prolaznici su gledali ka mostu u gradiću Bud. Na snimku se u jednom trenutku pojavljuju surferi koji se velikom brzinom spuštaju ka mostu i prolaze ispod njegovih lukova.

Lokalni list navodi da surfovanje na rečnim talasima nije neobičajna pojava u Kornvolu. Ovde se nalazi jedno od najpopularnijih mesta za surf u Velikoj Britaniji. Reč je o reci Severn koja prolazi pored grada Glostera. Voda se sliva ka levkastom zalivu koji je zapravo njeno ušće u Atlantski okean. Kada dođe plima, ovde nastaju veliki talasi i surferi iz čitave Britanije ga obožavaju, piše Fox news.

 

Oluja Kijara je tokom protekle nedelje izazvala ogromnu štetu na istočnoj obali SAD, a vetar je duvao brzinom od oko 160 kilometara na čas. U Evropi je zabeleženo i nekoliko smrtnih slučajeva, a oluja je najviše pogodila Veliku Britaniju, Nemačku, Poljsku, Švedsku, Češku i Sloveniju.

(N. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA